MAGAZIN PREPORUKA

DUBAI: Porto Montenegro na međunarodnom sajmu nautike

Superjaht marina i nautičko naselje Porto Montenegro iz Tivta nastupiće na predstojećem međunarodnom sajmu nautike Dubai Intermational Boat Show koji se održava u prijestonici Ujedinjenih Arapskih Emirata, od 28. februara do 04. marta.

Porto Montenegro će, osim ponude te marine za predstojeću ljetnju nautičku sezonu, u Dubaiju predstaviti i svoju rezidencijalnu ponudu, kao i komercijalne sadržaje nautičkog naselja.

Marina Porto Montenegro ove godine dobitnik je prestižnog priznanja Marina koja se izdvaja po izuzetnosti (Marina of Distinction), a koju dodjeljuje britanska Yacht Harbour Asocijacija (TYHA). Ovo je zvanično prva i jedinstvena nagrada u ovoj kategoriji u istoriji TYHA-e, te će i ovo priznanje biti dobar argument za promociju Boke Kotorske kao nove jahting destinacije klijenteli sa Bliskog Istoka.

Uz to, najveća lowcost kompanija sa Bliskog Istoka, flydubai, najavila je prošle sedmice letove iz Dubaija direktno za Tivat, za predstojeću ljetnju sezonu. Ovim strateškim postupkom, Tivat ulazi u avio-mrežu direktnih letova, sa „zalivskom državom“ Ujedinjenih Arapskih Emirata, od juna do septembra 2017. godine. Ova informacija će svakako biti još jedan u nizu razloga zbog čega Crna Gora treba da bude destinacija za posjetiti, kad su u pitanju visokoplatežni gosti iz Emirata, a koja će biti promovisana na Sajmu.

Inače, Dubai International Boat Show jedan je od najvećih i najuticajnijih sajmova elitnog jahtinga u svijetu. Ove godine na njemu će biti izložene jahte svih vrsta i veličina, plovila za sport i rekraciju, skupi i egzotični automobili, razni vodeni sportovi i aktivnosti povezane sa morem i plovidbom, kao i ponuda najboljih svjetskih marina i čarter-agencija. Očekuje se da će sajam u Dubaiju naredne sedmice obići preko 30 hiljada posjetilaca iz više od 120 država svijeta.