MODA PREPORUKA

TRENDOVI IZ LONDONA: Kombinacija boja, baršun i veliki džepovi

Erdem

Sudeći po kolekcijama za jesen-zimu 2017 sa Londonske nedjelje mode, ove sezone nosiće se zanimljive kombinacije boja, te baršun i veliki džepovi, prenosi svoje utiske ,,Vogue”.
Roksanda Ilinčić svoju kolekciju posvetila je Ričardu Nikolu i u svoje odjevne predmete utkala takozvanu ,,Nicholl blue”, odnosno ,,Nikol plavu”, kako je ,,Pantone” nazvao novu nijansu u čast ovog vrsnog koloriste. Ilinčić se nije libila ni da se poigrava bojama, pa je tako jedna manekenka na njenoj reviji na sebi imala kobalt plavu, crvenu i kestenjastu. Sa bojama se igrao i Džoni Koka, koji je u svoju ,,Mulberry”-jevu kombinaciju unio pepermint zelenu u čizme, ljubičastu u suknju i oker u tuniku. Rolan Mure odlučio se, pak, za spoj tirkizne, ljubičaste i šumsko zelene.

This slideshow requires JavaScript.


U izradi prelijepe baršun haljine brenda ,,Erdem”, dizajner je bio inspirisan Otomanskim carstvom. Emilija Viksted nazvala je svoju kombiaciju baršun čipkom. Meduza je bila inspiracija za zanimljivu kombinaciju Mari Katrancu. Piter Piloto odlučio se za boju fuksije. Predlog za obuću uz baršun kombinacije su baletanke.

This slideshow requires JavaScript.


Veliki džepovi na haljinama i kaputima predlog su Simon Roče, Džeja Andersona, Kristofera Kejna i Luiz Troter iz ,,Džozefa”.

This slideshow requires JavaScript.


B.R.
Foto: Vogue