ART PREPORUKA

JU ,,MUZEJI I GALERIJE PODGORICE”: Fotograf Mustafa Dedeoglu predstavio ,,Bezvremeni Istanbul i lica“

Turski fotograf Mustafa Dedeoglu, nakon sinoćnjeg predstavljanja svojih radova ,,Anadolija“ u Perastu, pred podgoričkom publikom otvorio je izložbu ,,Bezvremeni Istanbul i lica“ u JU Muzeji i galerije Podgorice.
Institut ,,Yunus Emre Podgorica“ dolazak ovog istaknutog umjetnika i izložbe organizivao je u saradnji sa Muzejom grada Perasta i JU Muzeji i galerije Podgorice.


Direktor  Instituta doc. dr Džihan Ozdemir istakao je da su u ovom mjesecu proslavili tri godine postojanja, te da je ovo gostovanje samo jedna od manifestacija koje će organizovati ove godine.
– Ovo je pokazatelj da mi se ovdje više ne osjećamo kao strani kulturni centar, nego kao jedan crnogorski kulturni centar – kazao je Ozdemir i od posjetilaca dobio gromki aplauz.
Dedeoglu je istakao da je veoma srećan što se nalazi u, kako je rekao, ,,ovako divnom gradu”.
– Nadam se da će vam se svidjeti moje fotografije – rekao je Dedeoglu.

This slideshow requires JavaScript.


Izložene su fotografije sa ulica Istanbula u crno-bijeloj tehnici i nekoliko u boji. Umjetnik je u intervjuu za MNE magazin rekao da mu je bitno da osjeti atmosferu grada, a posjetioci su imali priliku da upravo osjete atmosferu Istanbula i njegovih stanovnika i uvjere se po čemu je ovaj grad bezvremen. 
B.R.
Foto: B. Šekularac