ART PREPORUKA

PREMIJERA: ,,Čuvari tvog poštenja” sjutra u KIC-u

Foto: Ana Kašćelan

Predstava „Čuvari tvog poštenja“, sa Večernje scene Gradskog pozorišta pozorišta, premijerno će biti izvedena sjutra u 20 sati u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“.

Riječ je o autorskom projektu jednog od vodećih reditelja regiona Borisa Liješevića.

Ideju za komad Liješević je pronašao u stihu crnogorske himne, a predstava se baviti savremenim društvenim okolnostima u kojima živimo i vrijednostima na kojima smo odgajani. Postaviće brojna aktuelna pitanja poput onih šta danas znači poštenje u Crnoj Gori, šta smo u stanju da žrtvujemo zarad časti i obraza, kakvi smo i gdje smo u odnosu na pretke, šta nam je donijelo vrijeme koje nas udaljava od osnovnog „koda“ naših predaka, te šta je ostalo od poštenja koje je iznjedrilo našu himnu.

Igraju: Dubravka Drakić, Božidar Zuber, Emir Ćatović, Branka Femić, Željko Radunović, Katarina Krek, Ivona Čović-Jaćimović, Sanja Popović, Pavle Ilić, Branko Ilić i Simo Trebješanin.

Pored reditelja Liješevića, u autorskom timu su i Rambo Amadeus koji je uradio muziku, Gorčin Stojanović kao scenograf, zatim kostimografkinja Tijana Todorović i dramaturškinja Stela Mišković.

Prva repriza zakazana je za 19. februar, u 20 sati, takođe u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“.

kud duga