DRUŠTVO DRUSTVO_IZDVOJENO

ZDRAVLJE ČEKA U ,,IDEI”: ,,Samo da odem do bašte da uberem…”

Donedavno je bilo skoro nezamislivo da u širem centru bilo kog glavnog grada imate priliku da vidite baštu zasađenu voćem i povrćem. Stoga se rijetko mogla čuti rečenica koju su domaćice nekad izgovarale dok pripremaju jelo: ,,Samo da odem do bašte da uberem…”A onda se ideja rodila u ,,IDEI”! Brend prepoznat kao sinonim za kvalitetnu ponudu svježih proizvoda, osmislio je u svom najvećem objektu u TC ,,Mall of Montenegro” u Podgorici- baštu. U centralnom dijelu prodavnice zasađeni su i već dali plodove, luk, kupus, celer, praziluk, mandarine, limun…

Kupci, nenavikli na ovakve neobičnosti, prilaze, raspituju se je li voće i povrće ,,pravo” ili vještačko, a nije mali broj onih kojima, dok opipavaju plodove, u ruci ostane mandarina ili limun.

 Baštu su, kažu u IDEI, osmislili  u okviru Kampanje ,,Odaberi zdravo, uberi svježe” koja je počela u IDEA prodavnicama 30. januara i traje do 5. marta. Svaka sedmica u tom periodu posvećena je određenom voću i povrću koje je na akciji, pa se mogu očekivati nedjelje citrusa, egzotike, detoksa, salata i vitamina… Sve s ciljem da kvalitetno i svježe voće i povrće, kontrolisanog porijekla dospije na trpezu potrošača. Dio kampanje je i nagradna igra ,,Kupi pomorandže iz daleka i Španija vrela te čeka”. Kupac koji kupi kilogram pomorandži u IDEA prodavnicama i pošalje nagradni kod sa računa na broj 14530 potencijalni je dobitnik neke od nagrada: dva aranžmana za put za dvoje u Španiju, tri telefona iPhone7, 100 voćnih vaučera. Nagradna igra traje od 30. januara do 5. marta, a dobitnici će biti poznati  7. marta.

I to nije sve, jer IDEA, u nastojanju da zdrava ishrana na bazi svježih namirnica postane stil života, u narednim nedjeljama organizovaće i niz sadržaja koji će zaokružiti ovu zdravu priču.

I bez obzira koliko neobičan bio koncept bašte u prodavnici, više nikome neće biti čudno kad čuje: ,,Samo da odem do IDEE da uberem…”