ART PREPORUKA

VIDEO: Evo kako Mostar vide Misko Čerkaš i ,,Zoster”

Rock Svirke Records s ponosom vam predstavljaju debi video singl alternativne rok super grupe okupljene oko autora Miska Čerkaša (Misko Czerkas) koji je prilikom svog prvog borakva u Bosni i gradu Mostaru upoznao članove benda ,,Zoster”, tačnije Atilu Aksoja, gitaristu benda sa kojim je i snimio album ,,Small Songs” koji će biti objavljen u petak, 7. aprila 2017. godine. i koji najavljuje prvi singl po imenu „Mostar“, priču o prijateljstvu.

– Priča o Mostaru je zapravo o prijateljstvu, više nego bilo šta drugo. Prvi put sam otišao tamo zbog muzike. Veoma blizak prijatelj Vlada mi je puštao pjesmu ,,Čudna jada od Mostara grada”. Tada sam prvi put čuo za sevdah i nakon toga sam morao doći na sam izvor, da čujem odakle potiče ta muzika koja me je nakon prvog slušanja obuzimala – prenosi frontmen benda Misko Čerkaš.
Kada sam došao, dodaje, našao sam prijateljstvo u nekim divnim ljudima, ali sam našao i podjelu među ljudima zbog politike, korupcije i ostataka tragičnih ratova koji su se dogodili.
– Jednostavno sam želio da napišem nešto o svom prvom boravku u gradu i spot je napravljen da se zapamti, ne zaboravi…Ponekad moraš da prevališ dug put kako bi se pronašao… – zaključuje Čerkaš.

Spot potpisuje Miki Olabarri Powell, produkciju i miks Atila Aksoj, dok je pjesmu napisao Misko Čerkaš. Samu pjesmu, kao i cio album posvetio je preminulom prijatelju Vladimiru Gajiću (1971 – 2015).
Prelijepe zvuke, uz ovaj predivni Čekašev glas, donose:
o Atilla Aksoj – gitara, bas gitara (Zoster)
o Goran Rebac – bubanj (Zoster)
o Bojan Ahac – hammond (Zoster)
o Mustafa Santic – klarinet
o Miroslav Užarević Uža – gitara (Goribor; live)
ALBUM (singl ,,Mostar” moguće je preslušati): https://rocksvirkerecords.bandcamp.com/album/small-songs

kud duga