MAGAZIN PREPORUKA

ASTRO: Večeras se na nebu dešava magija, zamislite želju

Foto: cosmicpsychic.com

Nakon što je mlad Mjesec bio u Vodoliji, a još traje vladavina ovog vazdušnog znaka, koji nosi ulogu pokretanja novih stvari, tako i ovaj pun Mjesec, koji se zbiva 11. februara u 1,33 sati na 22. stupnju Lava, samo nastavlja cijelu tu priču. Donosi nam da će se sada i oni uljuljani u zimski san konačno probuditi, piše Ana Mandić za astroportal.in.

Kako pun Mjesec uvijek govori o završecima, ovaj u znaku Lava ima još dodatan fokus, onaj na naše – Ja. Nakon svih proteklih praznika, tokom kojih smo bili darežljivi prema onima kojima je pomoć bila potrebna, kao i prema svojim bližnjima i prijateljima, sada nam ovaj pun Mjesec donosi da se zapitamo – a što je s nama samima?

Kako se u svojoj punini Mjesec nalazi u trećoj dekadi Lava, sada ćemo emocije i nezadovoljstva, koja smo do sada sakupljali, izbaciti van. Nastojaćemo tako pronaći konačno svoj ,,komad kolača” života, samo za sebe, jer mi to – zaslužujemo.

Nema u tome ništa loše, sve dok nam ego nije previše napuvan, jer posebno sada on ne razmišlja o tuđim osjećanjima nego silom hoće sve da podredi sebi. Iako Mjesec radi lijepe aspekte, sekstil sa Jupiterom i trigon sa Uranom, to bi moglo samo još više da pojača zov koji čini da je samo on važan.

Jupiter u Vagi je 6. februara krenuo u retrogradni hod, koji će hoditi sve do 10. juna. I ta će nas energija natjerati da zavirimo unutar sebe i pronađemo potreban balans i mir, onaj između naših ličnih potreba i traženja vanjskog svijeta.

Uran iz Ovna svakako će dati taj jedan iskorak, da se trgnemo iz sna i da konačno krenemo naprijed. No, najprije ćemo morati završiti stvari, koje trebamo ostaviti u prošlosti, gdje im je mjesto, a zatim okrenuti fokus na sebe i svoju dobrobit u budućnosti.

S obzirom da se ipak radi o Mjesecu u Lavu, postoje dvije mogućnosti ispoljavanja ove energije, prema unutra – prema sebi ili prema vanjskom svijetu, a što se dešava pod uticajem Urana. Naravno, moguće je i oboje. Oni impulsivniji, svakako će osjetiti nalet uranovske energije, te će odjednom silno željeti biti u centru pažnje i imati osjećaj važnosti, kao i liderski osjećaj za pravdu. Mnogi od njih će reći ,,Stvarno je sada dosta, vrijeme je da se izborim za sebe i svoja prava!”.

Kako je vrijeme Vodolije, te Marsa i Venere u Ovnu, već imamo prilike na djelu vidjeti mnoge proteste i borbe protiv korupcije, kao i zalaganje za prava žena, ali i razne odluke koje ne služe za dobrobit čovječanstva. No, ovih nekoliko dana oko punog Mjeseca, ipak će prevladati fokus na nas same i na ono što mi želimo za sebe.

Najviše će ovaj uticaj osjetiti Lavovi, oni će ujedno biti i najglasniji, dok će Vodolije pokušati da nametnu svoju volju, iritirani lavovskom rikom. Bikovi i Škorpioni biće uznemireni, jer ne vole lidere, a tako ni promjene, pa će im se pokušati oduprijeti. Ostalim znakovima će dobro doći okretanje sebi, i završecima i novim počecima.

Budući da pun Mjesec često donosi prejak naboj emocija, ukoliko niste u nešto sigurni tada ne donosite odluke preko noći, radije pričekajte nekoliko dana da se sve malo utiša, i tek tada povucite prave poteze, koji će vam u tom tonu obojiti cijelu 2017. godinu, zaključuje Ana Mandić.
Uz zvijezdu padalicu, svi ćemo poželjeti želju

Foto: Hongkiat.com

Neobična zelena kometa 45P približava se Zemlji, a uz pun Mjesec i prelijepo noćno nebo obavezno poželite želju.

Ova zanimljiva zvijezda padalica dobila je nadimak Novogodišnja kometa jer je svoje putovanje sjevernim nebom počela krajem 2016. godine, a krasi je neobična plavozelena boja, piše Lovesensa.

U noći između 10. i 11. februara 2017. godine biće najbliža Zemlji, a u isto vrijeme na nebu će se ukazati i Snježni Mjesec, kako često nazivaju spektakularni pun Mjesec u vrijeme najčešćih snjegova.

Ovi moćni nebeski prizori mogu dati najljepši podsticaj ispunjenju vaše važne želje, a evo kako se izvodi najjači ritual za ispunjenje želje u noći punog Mjeseca.

Nisu važni samo sati kada se pun Mjesec vidi na nebu! Već dva dana prije toga treba početi sa razmišljanjima o svojim najvažnijim željama i namerama, a još važnija su naredna dva dana – posvetite ih vizuelizaciji ostvarenja. Ponašajte se kao da je želja već ispunjena, predajte se osjećaju zahvalnosti.

Odredite i mjesto gdje ćete poželjeti želju. Vi odlučite da li je to najdraže mjesto u dvorištu ili kutak u spavaćoj sobi koji ćete ispuniti kristalima i amajlijama – neka bar po jedan predstavlja Zemlju, Vodu, Vatru i Vazduh.

Može to biti mini saksija sa zemljom, čaša vode, perce koje simboliše vazduh… Za simbol Vatre odaberite srebrnu svijeću.

Pripremite i simbol svoje najveće želje. Ako priželjkujete posao, stavite simboličan novčić, ako tražite srodnu dušu, stavite simbol ljubavi ili napišite na komadu papira 5 najvažnijih osobina koje vaša voljena osoba treba da ima.

Pod svijetlom punog Mjeseca, stanite na prozor ili izađite u baštu, zapalite svijeću, stavite simbol želje u kutiju i recite svoju želju naglas. Zavežite traku oko kutije, najbolje u srebrnoj boji i zatim sakrijte kutiju ili je zakopajte.

Ne zaboravite i na vizualizacije u naredna dva dana, zaključuje Lovesensa.
Izvor: Astroportal/Lovesensa