MODA PREPORUKA

MONTENEGRO FASHION WEEK: Otvoren konkurs za dizajnere, stižu i predstavnici svjetskih časopisa

Ovogodišnji proljećni Montenegro Fashion Week počinje 17. aprila i otvoriće ga jedna od najtraženijih modnih dizajnerki aksesoara u Crnoj Gori, Aleksandra Arnold, brend ,,Akatelier”.

– MNEFW predstavlja jedan od važnijih modnih događaja u Crnoj Gori, ali i u regionu. Zahvaljujući licenci za modni brend, Fashion Week, Podgorica i Crna Gora će se naći na mapi značajnih evropskih modnih dešavanja. Ove godine očekujemo neke od predstavnika najvažnijih svjetskih časopisa i magazina, koji će izvještavati o nedjelji mode, ujedno i o našoj zemlji. Naš partner u ovom projektu je Serbia Fashion Week iz Novog Sada, na čelu sa gospođom Svetlanom Horvat – kažu organizatori.

Đani Kalinjano u svom ateljeu sa manekenkom Valerijom Gađano (Foto: Atif Abu-Samra)

Crnogorska nedjelja mode biće zatvorena 21. aprila u hotelu ,,Hilton” u Podgorici, a završnu reviju imaće italijanski dizajner visoke mode, Gianni Calignano.
Modna komora će ovo veče realizovati zajedno sa modnom agencijom ,,Fabrika”, koja je ujedno organizator Kotorske smotre mode.
Planirani datumi za održavanje crnogorske nedjelje mode su 17, 19. i 21. april, na lokacijama: Capital Plaza, Imanje Knjaz i Hotel Hilton.

IVANA MICEVSKA

Konkurs za učešće dizajnera i modnih kuća otvoren je do 1. marta.

MITAR FILIPOVIĆ

– Do sada smo dobili potvrde od nekoliko dizajnera i nekoliko modnih kuća koji će svoje najnovije kolekcije predstaviti u sklopu Montenegro Fashion Week-a. Zaštitno lice je i ove godine manekenka Ivana Micevska, a podršku će joj pružiti jedan od najtraženijih domaćih manekena, Mitar Filipović – poručili su organizatori.

Više detalja na stranici: http://fashionweekmne.com/me