ART PREPORUKA

CNP: ,,Da Da Šekspir” u Centru za kulturu Tivat, Koncert Crnogorskog simfonijskog orkestra na Velikoj sceni

Foto: Duško Miljanić

Danas u Centru za kulturu Tivat u 17 sati, biće izvedena dječija predstava „Da Da Šekspir“ u režiji Petra Pejakovića.
Autorski tim predstave ,,Da Da Šekspir” čine: Dušan Murić, ideja i scenski pokret, Petar Pejaković i Mirko Radonjić, scenografija, Olivera Gajić, kostimografija, i Mirko Radonjić, asistent režije. U predstavi igraju: Slaviša Grubiša, Momčilo Otašević, Mišo Obradović, Sanja Popović, Jelena Simić i Kristina Obradović. Izvršni producenti predstave su Milivoje Lakić i Marija Backović.
Predstava je rađena u kopodukciji Kotorskog festivala pozorišta za djecu, Crnogorskog narodnog pozorišta, Gradskog pozorišta Podgorica i Kulturnog centra „Nikola Đurković“ iz Kotora. Preporučeni uzrast je 10+.
,,DA DA ŠEKSPIR” je prvi susret djece sa stvaralaštvom Vilijama Šekspira. Predstava ima namjeru da sve one koji to već nisu, začara genijem najvećeg pozorišnog stvaraoca svih vremena. Prvi pozorišni susret mladih ljudi sa Šekspriom je prije svega susret sa „velikim“ temama: ljubavlju, vlašću, nasiljem, ratom, strašću, ludilom… To je istovremeno i neuljepšavan susret sa svijetom odraslih. Predstava ove „odrasle“ teme donosi što neposrednije, trudeći se da svijet u koji djeca tek ulaze prikaže onakvim kakav jeste: i smiješan, i tužan, i strašan, i zabavan, i besmislen. Ljudski životi se jednostavno obesmišljavaju ako sljepilo strasti vlada čovjekom i u ljubavi, i u politici, i u porodici, i u prijateljstvu.

Iste večeri, u 20 sati na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta, biće izveden koncert Crnogorskog simfonijskog orkestra – Pozdrav iz Austrije VII, u saradnji sa Ambasadom Austrije u Podgorici. Dirigent je Uve Tajmer (Austrija), solista Brigita Šimon, sopran (Mađarska/Austrija), a na programu su: uvertire, valceri, polke i marševi.

kud duga