Porto Novi
ART PREPORUKA

ZAGREB: Stiže ,,Kings of Leon” na INmusic festival

Foto: Press

Najveće festivalsko gostovanje u regionu do sada i premijerno u Hrvatskoj – INmusic festival #12 (19-21.jun, Zagreb, Jarun) ugostiti će jedan od najvećih i najpoželjnijih rok bendova današnjice, globalno popularnih, dugo iščekivanih i beskrajno obožavanih – ,,Kings of Leon”!
,,Kings of Leon” osnovali su braća Kejleb (gitara/vokal), Nejtan (bubnjevi), Džared (bas gitara) i njihov rođak Metju Folovil (gitara). Bend je na svjetskoj muzičkoj sceni debitovao 2003. godine s albumom prvijencem ,,Youth & Young Manhood”. Uslijedilo je šest od publike i kritičara sjajno prihvaćenih studijskih albuma – ,,Aha Shake Heartbreak” (2004), ,,Because of the Times” (2007), ,,Only by the Night” (2008), ,,Come Around Sundown” (2010), ,,Mechanical Bull” (2013) i najnoviji – ,,WALLS” (2016).

Tokom proteklih trinaest godina ,,Kings of Leon” prodali su preko 18 miliona albuma i više od 24 miliona singlova širom svijeta. Čak pet singlova ovog multiplatinastog benda zauzelo je pozicije na Billboardovoj Hot 100 listi, svih sedam studijskih albuma našlo se na Billboardovoj Top 200 listi, a dva singla trijumfovala su zauzevši prvo mjesto na Modern Rock radiju. ,,Kings of Leon” osvojili su arene i stadione širom svijeta te predvodili neke od najvećih i najprestižnijih svjetskih festivala (Bonnaroo, Lollapalooza Chicago, Lollapalooza Berlin, Glastonbury, itd.).

Dobitnici čak četiri ugledne Grammy nagrade te sedam nominacija za Grammy, bez sumnje su najveće muzičko ime u dvanaestogodišnjoj istoriji INmusic festivala. Gostovanje ,,Kings of Leon” na INmusic festivalu #12 biće ujedno i najveći festivalski nastup u regionu do sada te njihov premijerni i dugo očekivani nastup u Hrvatskoj.

Povod njihovoj nadolazećoj evropskoj turneji u sklopu koje će ,,Kings of Leon” zasvirati i na glavnoj bini INmusic festivala, izlazak je njihovog najnovijeg studijskog albuma – ,,WALLS”. ,,WALLS” je izdan u oktobru 2016. nakon trogodišnje pauze, debitovao na prvom mjestu Billboardove liste i na vodećem mjestu nacionalnih top-listi uVelikoj Britaniji, Irskoj i Novom Zelandu te iznjedrio fantastični hit-singl ,,Waste a moment”.

Dolaskom ,,Kings of Leon”, INmusic festival naći će se u ekskluzivnom i elitnom društvu velikih evropskih festivala, kao jedan od osam evropskih festivala na kojima će ,,Kings of Leon” zasvirati ovo ljeto. ,,Kings of Leon” priključuju se već impresivnom line-upu INmusic festivala #12 i sjajnim ,,Arcade Fire”, Alt-J, ,,Kasabian”, Michaelu Kiwanuki i drugima. Međunarodna reputacija INmusic festivala nezaustavljivo raste kroz proteklih jedanaest godina, a nadolazeće dvanaesto izdanje s ,,Kings of Leon” kao headlinerima zasigurno će oboriti sve dosadašnje rekorde posjećenosti i etablirati Zagreb i Hrvatsku kao nezaobilaznu stanicu najvećih svjetskih muzičkih zvijezda.

Izvor: Jutarnji.hr