Porto Novi
ART PREPORUKA

SARAJEVO: U toku pregovari o koncertu ,,Rolling Stones”-a u maju na stadionu Koševo

Foto: Top 101 News

Grad Sarajevo pregovara s organizatorima koncerta o dolasku najveće rok grupe u istoriji ,,Rolling Stones”-a u Sarajevo, potvrdio je za Klix.ba pomoćnik gradonačelnika za obrazovanje, kulturu i sport Ramiz Kadić. Koncert bi trebalo da bude održan u maju ove godine na stadionu Koševo.

Kako je kazao Kadić, ideja o održavanju koncerta je prvenstveno želja legendarnog frontmena grupe Mika Džegera.

– Džeger je putem posrednika izrazio želju da dođe u Sarajevo i napravi koncert za naš region. Jedan zagrebački menadžer je razgovarao s ,,Rolling Stones”-ima, poslije je kompletna organizacija došla kod mene na pregovore i rekli su mi da Mik Džeger isključivo u Sarajevu želi održati koncert za region – kazao je Kadić.

Prema riječima pomoćnika gradonačelnika za obrazovanje, kulturu i sport, Sarajevo je ponudilo upola manji iznos nego što je Zagreb ranije platio za njihovo gostovanje.

– U pregovore o dolasku ,,Rolling Stones”-a u Sarajevo su uključeni i neki bivši članovi legendarne sarajevske grupe ,,Indexi”. Konkretni detalji, kao i informacija ko su organizatori koncerta, trebalo bi da budu poznati naredne sedmice – kazao je Kadić za Klix.ba.

Grad Sarajevo je 26. jula prošle godine prihvatio molbu organizatora koncerta te je odluku o prihvatanju počasnog pokroviteljstva potpisao gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić koji je za Klix.ba također potvrdio da su tokom ljetnih mjeseci 2016. godine počeli intenzivni pregovori o održavanju koncerta.

U odluci se navodi da bi održavanje koncerta trebalo privući publiku širom Balkana i Evrope. Gradonačelnik Sarajeva je, cijeneći značaj održavanja jedne ovakve manifestacije, donio odluku o prihvatanju pokroviteljstva bez finansijske obaveze Grada Sarajeva.

Do sada su ,,Rolling Stones”-i gostovali u Hrvatskoj i to dva puta, oba u Zagrebu – 1976. i 1998. godine. Bend na čelu s frontmenom Mikom Džegerom nastupao je i pred beogradskom publikom u julu 2007. godine. Iste godine, 9. jula, održan je koncert pred crnogorskom publikom na budvanskoj plaži Jaz.

Izvor: Klix.ba