ART PREPORUKA

ART: Premijera Karadžićevog filma ,,Biser Bojane” u martu u hotelu ,,Splendid” (foto+video)

Premijera novog ostvarenja reditelja Milana Karadžića ,,Biser Bojane”, u produkciji VISION TEAM-a i MM Production-a, biće održana u martu u Crnoj Gori, saznaje MNE magazin od direktorke MM Production-a Milene Đergović.
– Premijere će biti 15. februara u Sava centru, u Beogradu, u Novom Sadu 16. februara, u hotelu ,,Splendid” 3. marta, u Ulcinju 4. marta, u Podgorici 5. marta, u Beču 17. marta – kaže Đergović za MNE magazin.

Film prati put mladog ljekara iz Beograda Đorđa Popovića, kojeg tumači Slaven Došlo, u Crnu Goru odakle dobija anonimni poziv da upozna oca za kojeg je vjerovao da je mrtav. Usput upoznaje kajterku Lolu (Vanja Nenadić), kćerku policijskog inspektora Rajka (Mladen Nelević), koja putuje na Adu Bojanu. S druge strane, Nikola Popović (Milutin Mima Karadžić), nakon višegodišnje robije izlazi iz zatvora u Trstu i on odlazi u Crnu Goru, po sakrivene dijamante, davno opljačkane u evropskim juvelirnicama. Nikola očekuje ,,vruć” doček policije i bivših partnera, zainteresovanih za dijamante, ali ne i susret sa sinom nakon dvadeset pet godina, dok Đorđe ne očekuje da će mu ovo putovanje donijeti ljubav. Nikola se ne snalazi u ulozi oca i želi što prije da se vrati u Trst starom načinu života. Splet događaja, kalambur tokom jurnjave za dijamantima, a posebno ljubav prema sinu, će presudno uticati da Nikola ostane na Adi Bojani i započne novi život.

This slideshow requires JavaScript.


U filmu glume Mira Banjac, Dubravka Drakić, Emir Ćatović, Olivera Bacić, Andrea Mugoša, Hristina Popović, Nikola Šoć, Vlada Kerkez, Ana Sakić, Dušan Kovačević, Momo Pićurić, Voja Krivokapić, Miodrag Krstović, Edin Karamanaga, Anastasija Knežević, Enver Petrovci, Marija Labudović, Andrija Milošević, Flutur Mustafa, Sanja Radinović, Mirko Vlahović, Ivana Mrvaljević, Mijo Martinović i  Anja Mit.
Naslovnu numeru ,,Ljulja se brod”, u izvođenju Baneta Lalića i sastava MVP, komponovao je Saša Milošević Mare.

B.R.
Foto: Vision team

kud duga