HOROSKOP

Prognoza za period od 30. januara do 6. februara

 

 

OVAN

Teški planetarni uticaji se nastavljaju, naročito s početka sedmice  ali, kako vrijeme prolazi, tako i  njihova snaga slabi. Ono na šta Ovnovi posebno treba da obrate pažnju jeste sklonost naglim reakcijama, naglim ishitrenim potezima i  odlukama, poslije kojih slijedi kajanje i  čije se greške ne mogu ispraviti. Naročito napeti period je kraj sedmice. Na poslovnom planu rivalstvo je prenaglašeno  i  ovdje imamo potencijal ozbiljnog razmimoilaženja zbog  starih neusaglašenosti koje nikako da budu riješene na obostrano zadovoljstvo.   Dogovori se odlažu i  još nema rješenja, niti je poželjno inistirati na rješenju.

Proljepšaćete se, zračiti dodatnim šarmom, međuljuski i  ljubavni odnosi će se poboljšati, dok slobodnima slijede nova poznanstva, strasni susreti i  dinamični odnosi.   Slobodnima mnogo flerta, udvaranja, uzbudljivih avantura, bez ukorjenjivanja i  trajnosti.

Zdravlje – obratite pažnju na kardiovaskularni sistem, mozak i bubrezi.

BIK

  Ovo je posebno težak period za Bikove, jer vam se čini kao da je sav teret svijeta na vašim leđima. Imate jaku želju ili potrebu da se izolujete i  izdvojite iz ovog grubog i  opasnog svijeta, ali splet okolnosti vam ne omogućava mir. Na poslovnom planu,  zasluge ili pohvale za vaš trud dobija neko drugi, a važan dogovor se po ko zna koji put odlaže. Velikom upornošću i  istrajavanjem vremenom očekujte napredak.

Na ljubavnom planu teret i  nerazumijevanje vam stiže od drage osobe. Ipak, ljubav i  naklonost je obostrana, pa možete očekivati da će draga osoba preuzeti inicijativu i  pokušati da izgladi vaše odnose. Slobodni Bikovi će skupiti hrabrosti i prići simpatiji. Pod ovakvim planetarnim uticajima nije moguće ostvariti kontinuiranu ljubavnu vezu, ali su zato moguće uzbudljive avanture.

Zdravlje – hronične bolesti se pogoršavaju, slabi ste i malaksali. Mogući problemi sa štitnom žlijezdom ili grlom, a posebnu pažnju posvetite ishrani, obavezna umjerenost.

BLIZANCI

Nezgodni planetarni uticaji se nastavljaju.Važan  dogovor ponovo se odlaže, a vi ste skloni da pomalo pesimistično gledate na cijelu stvar. Rješenje se lagano nazire, kroz istrajavanje u ispravnom ili protokolarnom ponašanju, pa nemojte klonuti duhom. Dobre vijesti ili obećanje koje budete dobili početkom sedmice vremenom će biti ispunjeno.

Na ljubavnom planu nestrpljenje ili brzopletost u ophođenju može da napravi probleme u vašoj ljubavnoj vezi. Neprijatna iznenađenja ili neprimjereno miješanje prijatelja može da vam na neko vrijeme ugrozi vezu, pa čak da dođe i  do raskida, ali kad bolje razmislite, to nijesu pravi razlozi za kraj.   Slobodni Blizanci će se malo povući od udvaranja i  flerta, iako će im  se nuditi i  udvarati nekoliko osoba.  

Zdravlje – lošije nego inače, posebnu pažnju posvetite disajnim organima. Oprez u saobraćaju i  pri radu, a posebno pažljivo rukujte električnim uređajima.

RAK

Pojačana osjetljivost se nastavlja, emocije su vam uzburkane i  neuhvatljive, iz krajnosti u krajnost. Pokušajte da se ne podređujete i robujete svojim promjenljivim osjećanjima.  Naglost, impuslivnost, nepromišljenost, iznenadne kobne reakcije, mogu da vam naprave probleme. Mirno istrajavanje u dosadašnjim ciljevima  vremenom će dati povoljne rezultate. Primamljive brze zarade vode u propast ili štetu. Ukoliko imate zakonski proces, on se produžava i  komplikuje. A vi sami skloni ste raspravama i  istjerivanjima pravde pogrešno ubijeđeni da ste apsolutno u pravu. Ovakvo ponašanje proteže se  i  na ljubavni i  na poslovni plan.

Kuća je mjesto koje vam je najvažnije, međutim, stalne nesuglasice i  iznenadni nepovoljni događaji remete vam mir i donose napregnutost, preopterećenost i  stalno vraćanje na istu temu. Draga osoba je spremna da pređe preko vaših emotivnih ucjena, ali je potrebno da malo “spustite loptu”, tj.  da budete skromniji i  saosjećajniji, nijeste vi jedini koji ima osjećanja. Slobodnima odgovara kontakt sa starom simpatijom.

Zdravlje – neraspoloženje, depresivnost, malaksalost. Postojeće bolesti se pogoršavaju, često izbijajući naglo i  dramatično.   

LAV

  Loši uticaji će tokom ovog perioda za vas biti najjači, a Lavovi rođeni u prvoj polovini svog znaka će ih  osjetiti nešto jače. Kod vas će se najviše osjetiti u području karijere i  vaših ambicija. Očekujte da ćete morati da odustanete od jednog važnog poslovnog plana ili pozicije. Iako ovo u prvi mah djeluje nepovoljno i  formalno gledano jeste nepovoljno, međutim, osoba od koje ćete zavisiti  brzo će pokazati veliko poštovanje prema vama i  rado će tražiti vaše savjete. 

Na ljubavnom planu situacija je   napeta. U vašem domu nemate mira, moguće su iznenadne nepovoljnosti, sukobi ukućana zbog  imovine ili pravnih i  moralnih vrijednosti. Neočekivane materijalne štete ili briga o  članu  porodice. Sa partnerom se ne slažete u  načinu kako rješavati nagomilane probleme, pa vam vaša neudruženost dodatno oduzima energiju. Zdravlje – slab imunitet, pa je vjerovatnoća akutnog izbijanja bolesti naglašena. Što više odmarajte, oprez u saobraćaju i  pri radu.

DJEVICA

Teški nebeski uticaji i  dalje nam svima stvaraju muke. Kod većine Djevica ovi uticaji su parcijalni i  blagi, osim ukoliko nemate jedan od kritičnih podznaka : Bik, Škorpija, Lav ili Vodolija. Na radnom mjestu odnosi među ljudima su neprijatni  i  dalje postoje pokušaji vaših kolega da vas uvuku u neki od suprotstavljenih tabora. Vijesti povezane sa materijalnim dobitkom se odlažu, ovo može biti nasljedstvo ili neka druga vrsta nezarađenog novca, a vaši pokušaji da putem protokolarnih i  zvaničnih načina realizujete svoj dobitak  još se odlažu i  komplikuju.

Na ljubavnom planu draga osoba se ponaša promjenjljivo i  emotivno nestabilno, pa je vaša stabilnost i  postojanost dobro došla  da prevaziđete ovaj težak period. Slobodne Djevice su upetljane u čudne odnose sa prijateljem ili osobom iz prošlosti. Niti da potpuno prekinete nezadovoljavajuće odnose, niti da se nešto promijeni nabolje.  

Zdravlje- osjetljivije nego inače, visok pritisak   i   mogućnost naglih izbijanja bolesti. Odmor i san su najbolji lijek.  

VAGA

Za Vage je ovo posebno težak period. Vi, koji ste miroljujbivi i tolerantni, trpite jak negativan uticaj okoline koji vas tjera da se ponašate protiv svoje prirode, takmičarski, agresivno, impulsivno, grubo, napadački. Već na samom početku sedmice, možete izgubiti samokontrolu i  reagovati impulsivno i  nepromišljeno  i  unijeti dodatnu dramu u već  napetu i  dubioznu situaciju sa važnom osobom iz vašeg života. Ova važna osoba može biti poslovni partner ili ljubavni partner, a najvjerovatnije  se odnosi na oboje. Za sada nema pravog rješenja i  uzaludno je trošiti vrijeme, energiju i emocije. Krajem sedmice porašće vam želja za bliskošću i  toplim zagrljajem, što će pojačati ljubav između vas i  drage osobe, ali će isto tako pojačati ljubomoru i  posesivnost.    

Zdravlje – upalni  procesi, naglo izbijanje “vatre” najčešće na glavi, visok  pritisak .

ŠKORPIJA

 Na poslovnom planu pred vama je značajna i  dublja promjena, završava se jedan ciklus i  otvara prostor za novi. Ova promjena je prvenstveno povezana sa načinom odnosa prema klijentima ili ljudima sa kojima sarađujete. Svakako izbjegnite impulsivno i  nekontrolisano ponašanje, nagle raskide ili ljutnje, osvete ili samooptuživanja i  samopredbacivanja,  jer šteta koju biste sebi time nanijeli  bila bi nepopravljiva.

Na ljubavnom planu prilagođavate se i  popuštate bliskoj osobi koliko možete, ali sve ima granicu. Draga osoba preuzeće inicijativu u vašim odnosima, što će vam u prvo vrijeme veoma odgovarati. Međutim, sumnjičavim Škorpijama promijenjeno ponašanje pratnera može izgledati čudno, da vam se probudi ljubomora i  nepotrebno da trujete vaše odnose.      Slobodnim Škorpijama  nudi se osoba koja im  se dopada, ali je odmah jasno da će  zbog te osobe imati čitav niz komplikacija  i  većina Škorpija  će se pokajati zbog ove avanture.

Zdravlje – vrlo slabo. Malaksalost, poremećeno spavanje    i  bolovi u kostima.

STRIJELAC

Optimista ste,  pa čak i  kada je opšta situacija teška,  a novi događaji koji uglavnom nastaju iznenada i  neočekivano, neprijatni su i  ruše vaše dotadašnje planove. Vaša vjera da će se situacija ipak početi razvijati u dobrom pravcu, počeće se nazirati krajem ovog perioda. Za sada, ponovo se odlaže važan dogovor i  odugovlači sa rješenjem. Pravednog rješenja za sada nema, a obje suprotstavljene strane čvrsto se drže svojih stavova i  principa. Ono što će vam  najteže pasti u ovom periodu jeste to  što će   važno putovanje ili važan kontakt sa inostranstvom, nažalost,  propasti. Vi umijete da budete lakovjerni, pa se čuvajte obećanja o brzoj zaradi, u pitanju je prevara ili lažno obećanje.

Na ljubavnom planu pomalo vas umara partnerov  pesimizam , ili negativan stav osobe sa kojom provodite najviše vremena. Vaši pokušaji da je  izvučete iz negativističkog stanja , uspijevaju samo na trenutak  i  to vas iscrpljuje i  tjera da budete još  nerealniji i  optimistični kao protivteža   pesimizmu.     Slobodnim  Strijelčevima ukazaće se prilika za avanturu.

Zdravlje – izbjegavajte pretjerane aktivnosti, moguće iznenadno izbijanje bolesti.  

JARAC

Vaša stabilnost je zadivljujuća, samo poneki Jarčevi, oni koji imaju kritičan podznak,  a to su Bik, Škorpija,  Lav i   Vodolija, imaće  intenzivne i  prenaglašene situacije i  događaje. Ali,  većina uspješno izbjegava direktno suočavanje sa suprotstavljenom stranom ili rivalom. Svjesni ste njegovih mana i  propusta  i spremni ste da strpljivo čekate priliku kada će napraviti grešku. Nećete dugo čekati, ova sedmica donosi na radnom mjestu iznenadne preokrete  ali koji se ipak nekako zataškaju i  stvari ponovo postanu iste ili slično nepovoljne kakve  su i  bile. U vašem domu mogući dodatni kvarovi izazvani pogrešnom upotrebom. Neslaganje ili briga o  jednom  članu porodice kulminiraće tokom početka ovog perioda.   Slobodni Jarčevi odlučuju se za komunikaciju, i  bolje,  jer bi im avantura koja se nudi  donijela komplikacije i  probleme u život. Pazite, potencijalnog partnera možete odbiti pretjeranim pesimizmom ili grubim   činjenicama.

Zdravlje –   Mogući problemi sa disajnim organima i  kardiovaskularnim sistemom. Oprez u saobraćaju.

VODOLIJA

Problemi i  brige su vas pritisli. Sa jedne strane to su brige na radnom mjestu,  a sa druge strane, razmimaolaženje sa partnerom ili važnom osobom u vašem životu. Na poslovnom planu,  očekivani dogovor ili rješenje se ponovo odlaže, što vam remeti planove i  prinuđeni ste da se ponovo bavite stituacijama za koje ste smatrali da su odavno prevaziđene i  odrađene. Na materijalnom planu pomoć  ili nasljedstvo ili nezarađena imovina, za sada očekujte vijesti o odlaganju ili potrebi da se još  jednom pređe cio predmet.  

Na ljubavnom planu pokušavate da razumijete dragu osobu, ali vam se čini da ona  stvari rješava  na neadekvatan i  neefikasan način. Većina slobodnih Vodolija odlučuje se na prijateljski odnos i  komunikacione kontakte, jer ste već ranije u sličnim situacijama prošli  loše.  

Zdravlje –  moguća nagla pogoršanja bolesti ili nagla izbijanja bolesti. Mirom i opuštenošću sve se može izbjeći.

RIBE

I pored očiglednih informacija o problemima i  preprekama, vi sanjalački i  nerealno vjerujete da će biti sve u redu. Iako su vaši dugoročni planovi dobri, iznenadni splet okolnosti ih ruši ili mijenja i  preusmjerava u pravcu koji  vama ne odgovara. Kontakt sa inostranstvom ili stranim licima otežan je  i na neko vrijeme u zastoju. Ne treba činiti ništa, naročito ne donositi nagle nove odluke ili preokrete. Obećanje o brzoj zaradi i rizičnom ulaganju provjerite još jednom, ovo vas vodi u štetu i gubitke.

Na ljubavnom planu nekako uspijevate da razumijete dragu osobu koja se ponaša neuobičajeno, pa napetost i  manje nerazumijevanje može lako da preraste u konflikt. Ono što može da uzburkava vašu vezu su miješanja ili prečesta prisustva drugih ljudi.   Slobodne Ribe sklone su da ulete bez razmišljanja u vezu koja im se nudi, da brzo otkrili da je to samo avantura .  

Zdravlje- vrlo ste osjetljivi. Mogući lomovi, oprez u saobraćaju i  pri radu sa električnim uređajima.