ART SLAJDER

SARA JOVANOVIĆ: Publika u ,,City Mall“-u će prvi put čuti nove pjesme ,,Probaj“ i ,,Troje“

Pjevačica Sara Jovanović  će poštovaocima svog šestogodišnjeg rada predstaviti u subotu u 19 sati u ,,City Mall”-u nove pjesme ,,Probaj” i ,,Troje”, kao i starije numere, te pjesme drugih izvođača. Pred gostovanje u Podgorici za MNE magazin je rekla da joj je svaki nastup u Crnoj Gori ostao u prelijepom sjećanju.
 Što ste pripremili posjetiocima koji dođu da Vas slušaju u subotu u ,,City Mall”-u?

– Uvijek se radujem koncertima u Podgorici. Atmosfera na nastupima je puna dobre energije i iskrenih emocija. Svaki nastup u Crnoj Gori mi je ostao u prelijepom sjećanju i sigurna sam da će tako biti i u ,,City Mall“-u. Publika će prvi put čuti nove pjesme ,,Probaj“ i ,,Troje“, a tu će biti i mojih starijih pjesama, kao i hitova izvođača koje volim i koji me inspirišu.


Rođeni ste u Rimu i tamo živjeli skoro 16 godina. Kako je odrastanje u Rimu uticalo na Vaš dalji životni put i bavljenje muzikom? 

– Još uvijek studiram Italijanski, mada mi je ostalo još par ispita do kraja fakulteta. 🙂 U Rimu sam odrastala uz neku drugačiju muziku nego onu kakvu su slušali moji vršnjaci ovdje – i taj uticaj se očigledno vidi u mojim pjesmama i na mojim nastupima. Iako će Rim uvijek imati posebno mjesto u mom srcu, Beograd je moj grad.

Bilo je mišljenja da u pjesmi ,,Probaj” govorite o narkoticima. Mi smo vidjeli nešto drugo, pa smo željeli da Vas pitamo koliko je važno ne predati se, već pokrenuti radost i vjeru u sebe i ne dozvoliti strahu ,,da se bojiš, da ti ne da da postojiš”?

– Kažu da je umjetnost ogledalo posmatrača. Pjesma ,,Probaj” nosi pozitivnu poruku, da se pokreneš i probaš da ostvariš svoje snove.

Na sceni ste  šest godina. Strpljivo gradite svoju karijeru. Kako ste u svom ovom uspjehu zadržali sebe?

– Konstantan rad na sebi i nepristajanje na kompromise. U životu imam ljude, počevši od svoje porodice preko prijatelja koji su uvijek uz mene i drže me čvrsto na zemlji.

Foto: Filip Šobot

Iz Beograda je krajem decembra stigla  vijest o Vašem učešću u mjuziklu ,,Pepeljuga”. Koliko Vam znači uloga Pepeljuge u ovom projektu?

– Svi koji prate moj rad znaju koliko ja volim glumu, a posebno mjuzikle. Kada sam dobila ponudu da budem Pepeljuga bila sam oduševljena!
Koja je Vaša omiljena bajka?

– Upravo ,,Pepeljuga”. :))) Upravo zato uloga Pepeljuge ima posebno značenje za mene.
Da li će publika biti u prilici da  čuje  Vašu autorsku pjesmu tokom ove godine?
– U ovoj godini  će moj glavi fokus biti muzika. Imam planove ali je još uvijek rano da ih otkrivam – svakako da je nova pjesma jedan od njih.
Bojana Radonjić

kud duga