PREPORUKA SPORT

AUSTRALIAN OPEN: Lučić-Baroni je u polufinalu

Foto: Australian open

– Moj san nikada nije zamro i nikada ga se nisam odrekla. Samo sam čekala priliku – rekla je prije meča 34-godišnja Mirjana Lučić-Baroni.
Nakon 18 godina, kada je poražena od Štefi Graf na Vimbldonu, ličnih problema i povreda, Hrvatica se vratila u četvrtfinale jednog grend slema. I ne samo to. Sada je pobijedila četvrtu teniserku svijeta Karolinu Pliškovu 6:4, 3:6, 6:4 i plasirala se u polufinale Australian opena. Na kraju se prekrstila, pala na koljena, opet se prekrstila i počela da plače.


Pljuštali su vineri iz reketa Lučić-Baroni. Gubila je Hrvatica 3:1 u prvom setu, a onda se vratila. Vodila je 2:0 u drugom, zatim ga izgubila 6:3. Nije poklekla ni u trećem. I tada se vratila i dobila meč, a s njime i nastavak sna.
Tu je čeka Serena Vilijams koja je bila bolja od Johane Konte 6:2, 6:3. Njih dvije igraće već večeras, u noći između srijede i četvrtka, u 5.30 sati. Prije njih, svoj meč odigraće Venus Vilijams i Koko Vandevej, u 4 sata.

Foto: Australian open

Lučić-Baroni naučila je da se bori kroz život. Sa 15, 1997. godine, debitovala je na US openu, 1998. godine osvojila titulu u dublu sa Martinom Hingis na Australian openu. Godine 1999, kako smo već pomenuli, zaustavila je Štefi Graf. Kasnije je otkrila da je otac Marinko, strog i zahtjevan, tukao. Tako je sa majkom Anđelkom i još četvoro braće i sestara pobjegla u Ameriku. Tu je zbog finansijskih problema morala da odloži karijeru u ovom sportu od 2003. do 2010. Onda je polako gradila svoj teniski put.
– Imala sam težak život, ali blagoslovena sam što imam ovakvu porodicu. Ne odustajem, guram naprijed. Žilava sam. Ako želite nešto, idite i uradite to svim srcem – poručila je Lučić-Baroni.
Dok se na nekim terenima vodila ljuta borba, na drugim su se zabavljali, pa smo tako naišli i na ovaj simpatičan detalj.


B.R.