ART PREPORUKA

,,PINKOVA ZVEZDICA” LORENA JANKOVIĆ: Savršenim glasom i specifičnim nastupom oduševila žiri i publiku

Lorena Janković, Podgoričanka koja ove sezone nastupa u muzičkom serijalu ,,Pinkove zvezdice”, ide u deveti razred Osnovne škole „Oktoih“ i u sedmi  razred Muzičke škole „Vasa Pavić“. Pohađa časove solo pjevanja, a prije dvije godine je na državnom takmičenju Crne Gore u solo pjevanju osvojila Zlatnu Liru. Još kao  mala voljela je pjevušiti i plesati. Prilika da nastupi na festivalu dječjih pjesama u Rožajama pružila joj se sa nepunih sedam godina. Od tada pa do danas, a ima četrnaest godina, nastupila je na mnogim dječjim festivalima u Crnoj Gori i okruženju. Njen glas čuli su na trideset dva međunarodna festivala za djecu. Nastupala je u Srbiji, Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Bjelorusiji… gdje je dobila  puno nagrada i priznanja. Neke od nagrada su:
 Zlatna Pahulja 2011. u Rožajama – prvo mjesto za interpretaciju, Zlatini Dani 2011. na Zlatiboru – prvo mjesto, Ljubav, naša je planeta 2012. u Užicama – prvo mjesto, Naša radost 2012. u Podgorici – prvo mjesto za kompoziciju,  Linofest 2014 Sarajevo – prvo mjesto za interpretaciju…

Na pozornici je prepoznatljiva kao izvođač koji umije  lijepim pokretima i plesom dočarati pjesmu publici. U novoj sezoni Pinkovih zvezdica imala je veoma zapažene nastupe i brojne pohvale od strane stručnog žirija.

This slideshow requires JavaScript.

Prvim nastupom izazvala je burne reakcije žirija, pogotovo Goce Tržan, koja joj je ustala na kraju nastupa fascinirana njenim pjevanjem. Lorena je pjevala poznati hit Bijelog Dugmeta ,,Ružica si bila” u malo drugačijoj obradi. Naime, zbog poljskih korijena koje vuče sa majčine strane, odlučila je da pola pjesme otpjeva na poljskom, pola na našem jeziku. Žiri je bio oduševljen ovom izvedbom.

Tokom drugog nastupa predstavila se sa francuskom pjesmom ,,Boite en argent” tamošnje poznate pjevačice Indile. Žiri je prokomentarisao da je uživanje slušati je, da je veličanstvena i da sa nestrpljenjem očekuju svaki njen naredni nastup. Sergej joj je rekao da je bila velika kao Ajfelova kula dok je slušao.

Lorena Janković – Boite en argent – Video… by andjela20
U trećem krugu, Lorena je pokazala malo drugačiji izraz i ostavila kako članove žirija, tako i publiku bez daha svojom izvanrednom interpretacijom pjesme ,,Najljepše zelje” od Zemlje Gruva. Ovom izvedbom pokazala je da ima smisla i za scenski pokret, kao i da bez problema može da iznese brze i upečatljive pjesme. Goca joj je rekla da je jedan od njenih favorite u ovom takmičenju.

Četvrti krug Pinkovih zvezdica, emitovan 20. januara, Loreni je donio još jedan uspješan prolazak u dalje takmičenje. Žiri je prokomentarisao da za pjevanje ne mogu ništa da joj prigovore jer je bila savršena. Imala je vrlo dominantnu interpretaciju koja mnoge nije ostavila ravnodušnim. U pitanju je svjetski hit ,,Russian roulette” koji izvodi R&B zvijezda Rihanna.

Lorena Janković – Russian roulette by PinkoveZvezde
Nakon četiri briljantne interpretacije Lorenini utisci su predivni. Rekla je kako još uvijek nijedan negativan komentar nije dobila i da će se maksimalno truditi da tako i ostane u toku takmičenja.

-Hvala svima koji mi pružaju podršku i koji prate moj rad jer mi to zaista mnogo znači-kazala je Lorena za MNE magazin.
Pored Pinkovih zvezdica, Lorena ističe da je ipak svjesna toga šta su joj prioriteti. Školu ne želi da zapostavi jer je odličan djak, kao ni muzičku školu, klavir i solo pjevanje kojima se svih ovih godina posvećivala. Želja joj je da se u budućnosti svakako bavi muzikom, ali ne zna još uvijek čime konkretno. Takođe, želja joj je da uvijek niže uspjehe ličnim zalaganjem i kvalitetom, a ne pretjeranim ambicijama i guranjem sebe po svaku cijenu.

B.R.