HOROSKOP

Prognoza za period od 23. do 30. januara

OVAN

Manje ste energični nego inače, treba vam više odmora i  skloni ste da se okrećete prošlosti i  prošlim događajima. Na poslovnom planu, pred vama je prilično dinamičan period, period neslaganja i  pokušavanja da se napravi obostrano zadovoljavajući dogovor. Međutim, dogovor ide jako sporo i sitnice se pojavljuju kao sporne.  Na ljubavnom planu nepotrebno ste sumnjičavi i skloni da provjeravate dragu osobu. Informacija koju ste čuli o dragoj osobi je zlonamjerna i  iskrivljena. Slobodni Ovnovi pokušavaju da budu interesantni tako što ignorišu ili se ponašaju nezainteresovano. Zdravlje – sklonost ozljedama usljed nepažnje.

BIK

Na poslovnom planu pred vama je period obnovljenih pregovora, dogovaranja ili papirologije. Pripremite se na prepreke, odlaganja i  zastoje koji će tek u sljedećoj sedmici da se okončaju. Prepreku najviše predstavlja materijalni faktor i  pitanje svojine. Ukoliko imate sudski proces, on se još ne okončava. Emotivno, partner i pored vaše očigledne odanosti ispoljava posesivnost ili ljubomoru, što vas odbija i  ljuti, a komunikacijom ne uspijevate da smirite situaciju. Slobodni Bikovi, poslije više neuspjelih pokušaja da se dogovore ili usaglase sa simpatijom, odlučuju da preko prijatelja ili društva, posrednim putem, dopru do osobe koja im se dopada. Zdravlje – vraćaju se hronične bolesti, jačajte imunitet, više se krećite.

BLIZANCI

Planove, ideje ili zamisli koje ste imali u prethodnom periodu, sada krećete da ostvarite. Nažalost, opšta nebeska situacija ukazuje na prepreke koje ne možete zaobići, a povezane su sa zakonom, normama i pravilima. Međutim, rješenje se uskoro pojavljuje, energičan prijatelj koji se odnedavno vratio u vaš život, preuzeće inicijativu i  pomoći vam u rješavanju situacije. Na ljubavnom planu ste u ozbiljnoj dilemi. Jedan dio vas razmišlja pozitivno o produbljivanju i  intenziviranju postojeće veze, dok drugi dio razmišlja o slobodi, neobaveznim druženjima i flertovima. Obaveze ili rutina koju donosi veza, u ovom periodu pomalo vam smetaju, ali ne mijenjate ponašanje i stavove. Slobodni Blizanci pokušavaju da uspostave kontakt sa osobom iz prošlosti. Zdravlje – čuvajte disajne organe.

RAK

Neočekivane prepreke na radnom mjestu biće aktuelne duže vrijeme, neophodnost promjene i to u suštinskim ili temeljnim stvarima, kao i uspostavljanje zvaničnih, zakonskih pravila ili ugovora, trajaće intenzivno gotovo dvije sedmice. Moraćete da se vratite na staru situaciju ili poziciju, jer je to jedini način da se uspostavi ravnoteža i saradnja sa važnom osobom. Moguće su komunikacione prepreke ili poteškoće u prenosu informacija.

Što se tiče emotivnog života, vama su važni dom i  porodica i  da je tu sve u redu. Ipak, stari problem povezan sa članom porodice će vas angažovati na neko kraće vrijeme. Sa dragom osobom ne uspijevate da se dogovorite o nekim sitnicima, uglavnom povezanim sa djecom ili zabavom. Slobodni Rakovi procjenjuju da je osoba koja im se udvara neadekvatnog ponašanja i  njeni postupci neće im se dopasti. Javiće vam se stara simpatija, na koju još ponekad mislite. Zdravlje – moguće ozljede usljed nepažnje.

LAV

Početni elan polako se usporava usljed objektivnog spoljašnjeg spleta okolnosti. Bez obzira kakva je spoljašnja situacija, vi ne gubite glavu i  držite se svojih utvrđenih ciljeva i planova, što će se vremenom pokazati kao povoljno. Na radnom mjestu moguće je da postoje grupe ili društva koja imaju različito mišljenje,  pa je prisutna napetost. Promjene će morati da se dese, sviđalo se to nekome ili ne. Dogovori se odlažu i komplikuju, međutim, vaša inicijativa će krajem sljedeće sedmice doprinijeti stabilizaciji i  usaglašavanju najbitnijih stavki. Na ljubavnom planu planeta komunikacije predstavlja problem, pa se otežano razumijete sa dragom osobom. Malo ljubomore može da prija, ali previše može da ruinira vezu, pa dopustite dragoj osobi da malo diše. Slobodni Lavovi skloni su da budu napadni, pa da se simpatija povuče. Zdravlje – osjetljiviji ste nego inače, disciplinovan odnos prema svom tijelu vraća vam energiju.

DJEVICA

Uviđate da je neophodno napraviti korjenitu promjenu i definitno raščistiti sa starim i dotrajalim načinima rada i  ponašanja. Osoba od koje to ne očekujete prijatno će vas iznenaditi i podržati u ključnom momentu, u drugom dijelu sljedeće sedmice. Za svoju zaradu i  svoju imovinu moraćete da preuzmete inicijativu, ako treba i  zakonski, da bi vam bilo vraćeno ono što vam pripada. Na ljubavnom planu sa partnerom ste uglavnom usklađeni, sa manjim nesuglasicama ili nerazumijevanjima oko djece ili potomstva. Izbjegnite da prepričavate informacije koje čujete o drugima dok ne provjerite da li su tačne. Slobodnim Djevicama se još udvara osoba koju su ranije odbile. Ovaj put ćete ipak pristati na neobavezno druženje ili izlazak.

Zdravlje – moguća prehlada ili povratak stare hronične bolesti.

VAGA

Na poslovnom planu još se traži rješenje starog problema, koji je sada ozbiljna prepreka za napredak. Dogovori su komplikovani i uspjećete da djelimično postignete zadovoljavajuće rješenje krajem sljedeće sedmice.

Na ljubavnom planu, odnosi sa dragom osobom su pomalo čudni, neobični. Draga osoba vam je privržena, ali je sklona neočekivanom ponašanju koje vam ne odgovara. Ovo mogu biti iznenadni odlasci ili dolasci i  neočekivne situacije koje vam remete planove. Slobodnima, pokušaj obnavljanja veze iz prošlosti donosi nezadovoljavajuće rezultate. Zdravlje – izbjegavajte pretjerano naprezanje, a moguće su glavobolje ili zapaljenski procesi.

ŠKORPIJA

U narednom periodu rješavaćete situacije iz prošlosti i zaostale poslove težiti da obnovite i dovršite. Pripremite se na prepreke koje su uglavnom povezane sa zakonom, zakonskim rješenjima ili pravilima, ali i  sa prenosom informacija i  papirologijom. Vraćanje na stare pozicije ili na prethodno stanje pokazuje se kao dobro privremeno rješenje, zahvaljujući neočekivanoj saradnji sa starim prijateljem. Emotivno, na momente vas muče sumnje i ljubomora, pa ste skloni pogrešnom ponašanju i nekorektnom djelanju. Priče i prepričavanja koja čujete u vezi drage osobe neprijatno su iskrivljena i bolje ih nemojte slušati. Osjećanja vašeg partnera su stabilna. Slobodnima se udvaraju dvije osobe, jedna energična i  jedna mirna i osjetljiva. Zdravlje – jačajte imunitet, izolacija i  mir vam obnavljaju energiju.

STRIJELAC

Poslovna situacija je nešto bolja nego u prethodnom periodu, međutim, pravo rješenje je još daleko. Pripremite se na mnogo dogovora, razgovora, pretresanja informacija, ali uz prepreke, nerazumijevanje, odlaganje i  skolonost da se informacije zloupotrijebe, iskrive i  prikaže lažna slika. Podrška važnog autoriteta je povoljna, ali da bi se situacija stabilizovala, moraćete prihvatiti odgovornosti i obaveze koje donosi promjena koja je u toku. Finansijska podrška ili dobitak na putu je ka vama i stiže krajem sljedeće sedmice. Na ljubavnom planu željni ste dinamike i zabave, a  partner vas podsjeća na obaveze i  dužnosti koje biste najradije oboje izbjegli. Očekujte prijatna kućna druženja sa starim prijateljem koji se upravo vratio u vaš život. Slobodni  se trude da izbjegnu osobu iz prošlosti koja mijenja taktiku udvaranja i  pokušava da vam se približi kroz druženje i  prijateljske odnose, ali vi nijeste zainteresovani. Zdravlje – skloni ste neravnoteži i pretjerivanju, što dovodi do akutnih problema.

JARAC

I vi se nekada umorite ili procijenite da je najbolje od nečega odustati. Poslovna situacija je takva da od vas zahtijeva promjenu u stavovima, prihvatanje ideja ili planova koji vam ne odgovaraju u potpunosti, međutim, nemate izbora. Dogovori ili pregovori koje budete vodili kroz cio ovaj period od dvije sedmice, ipak, na kraju neće dovesti do obostrano zadovoljavajućeg rješenja. Bićete u prilici da od vas zavisi cjelokupna situacija, izbjegnite zloupotrebu moći, jer vam vrlo brzo može donijeti ozbiljne probleme. Na ljubavnom planu skloni ste naglim odlukama i  iznenadnom djelanju, iako to nije u vašoj prirodi. Partner ima zahtjeve ili planove  koji nijesu u skladu sa planovima cijele porodice, što stvara napetost, a vi ste dodatno netolerantni i  isključivi. Slobodni se nadaju da će se dosadašnji prijatelj predomisliti i pristati na ljubav, pa nastavljaju druženja i  komunikaciju. Zdravlje – kod većine Jarčeva stabilno, sa mogućim blagim pogoršanjem.

VODOLIJA

Poslovna situacija se, nažalost, polako pogoršava, imate sve više obaveza i tereta, a obećane finansije ili dobit kasne. Iako su vaše ideje konstruktivne,   primjenljive i doprinijele bi znatnom poboljšanju opšte trenutne situacije, ipak ne uspijevate da ih plasirate i nailazite na otpor od konzervativnih ili dogmatičnih ljudi ili osobe. Takođe, na radnom mjestu očekujte mnogo aktivnosti, a to su dogovori, prenos informacija, rad sa papirologijom i  sl… I na ljubavnom planu postoje komunikacione komplikacije, imate utisak da vas ne razumiju, međutim, u vama je i problem i rješenje, vi mislite prebrzo,  pa vas je teško pratiti. Sa partnerom ste u stabilnim odnosima, iako vi osjećate unutrašnji pritisak i potebu da se malo ,,otkačite“, što ne narušava vaše odnose. Slobodne Vodolije nalaze se između dvije osobe koje su veoma različite. Zdravlje – nervi su vam napeti.

RIBE

Planeta povezana sa zakonom je naglašena, pa očekujte da ćete se baviti zakonskim pitanjima, pravilima, normama, običajima. Vrlo primamljiva finansijska ponuda, koja uključuje vaše ulaganje, najvjerovatnije se završava štetom i  gubitkom, izbjegnite materijalna rizikovanja i  pri običnoj kupovini. Na ljubavnom planu imate utisak da se draga osoba nekako udaljila od vas, međutim, nije u pitanju nedostatak ljubavi, već vaš partner ima brige i teret kojima nije htio da vas zabrine. Opušteno prijatno ponašanje doprinosi miru u kući. Slobodnim Ribama mogu se desiti neprijatnosti na ljubavnom planu. Stari prijatelj, koji se odskora vratio u vaš život, ima osobu za vas. Zdravlje – neophodno je uvesti red i disciplinu prema sopstvenom tijelu.