ART PREPORUKA

TAKVI KAO TI NE UMIRU: Porodica, prijatelji i kolege se oprostili od Mikija Jevremovića

Foto: Lj. Tozev

Muzička legenda Miki Jevremović sahranjen je danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, piše Alo.

Na groblje su oko 14 sati stigla Mikijeva djeca, a ubrzo poslije njih došla je i pjevačeva bivša žena Sonja, koja je sa Jevremovićem bila u braku 30 godina.

Foto: Lj. Tozev

Na čelu povorke bili su sinovi Đorđe i Stefan, a odmah iza njih išla je kćerka Jelena sa suprugom Predragom. Legendarni muzičar ispraćen je na vječni počinak uz zvuke gitare i pjesmu ,,A sad adio”.

Foto: Telegraf

U punoj sali Doma sindikata prijatelji, porodica i kolege odali su počast Jevremoviću, piše Telegraf.rs.
Neutješna Mikijeva kćerka Jelena Jevremović jedva je izdržala emotivne govore Mikijevih kolega i prijatelja, koji su u velikom broju stigli na komemoraciju.

Mikijeva kćerka Jelena uspjela je da izgovori nekoliko rečenica, iako nije držala govor.

– Odlučili smo da ga ispratimo gitarom i pjesmom. Nisam imala snage da ja održim govor, plašila sam se da će mi pozliti. Posljednji put kada smo bili na ručku tražila sam od konobara da nas slika, a mi se skoro nikada nismo slikali. Najteže mi je palo kada je tata doživio moždani udar. Tada mi je doktor rekao da možemo da ga vidimo samo kroz prozor… On je podigao ruku da pozdravi strica Zorana, brata Stefana i mene. Bio je jak čovjek… Kada sam se vratila iz Pariza bili smo skoro nerazdvojni i nadomjestili smo to što mi je nedostajalo dok sam bila mala – ispričala je Jelena za ,,Telegraf”.

Foto: Telegraf

Najemotivniji govor održao je Mikijev brat Zoran.

– Dragi moj burazeru, za sve ovo vrijeme trudio sam se da budem tvoja sjenka i potpora. Slavili smo zajedno mnoge festivalske pobjede, proslavljali tiraže, pjevali zajedno… Bio sam uz tebe i kada ti je bilo teško, mnogo teško… Od mame, tate, seke dobio sam u amanet da te čuvam, uspjelo mi je to, do prije neki dan. Nisi odgovarao na telefonske pozive, posumnjao sam… Moj Dejan je ludački vozio! Mislio sam u sebi – samo da ne zakasni… Tvoja ispružena lijeva ruka prema meni i moj osjećaj da si tog trenutka htio nešto da mi kažeš, davalo mi je nadu… Ipak, Bog je htio drugačije. Ovaj primjerak monografije, povodom tvog velikog jubileja, prvi sam zadržao za sebe. Ovaj posljednji, danas na groblju, pružiću ispod one ispružene ruke. Tako ćemo biti zajedno – jedva je uspio da izgovori Zoran.

Foto: Telegraf

Ako postoji neko ko je život oslikao u pjesmama, onda je to Miki. On je za mene svjetski umjetnik koji nikada ne umire. Žao mi je što je otišao tako rano. Bog mu je podario talenat i sve ono što pjevač treba da ima. Hvala mu što je postojao, rekao je Predrag Živković Tozovac.

Foto: Telegraf

Govor koji je pripremio Matija Bećković pročitao je glumac Nenad Jezdić. Matija je u govoru priznao kako je jednom prilikom od Mikija pozajmio novac.

– Nikada mi nije tražio da mu vratim, ali evo dokaz da pamtim sve što se desilo. Hvala mu na tome i ovo je način da mu se odužim i kažem da nisam zaboravio – napisao je Bećković, između ostalog.

This slideshow requires JavaScript.

Miki Jevremović biće sahranjen danas u Aleji zaslužnih građana u Beogradu.

Podsjetimo, pjevač je preminuo 13. januara u 76. godini od posljedica moždanog udara. Jevremović je 27. decembra imao težak moždani udar, a nekoliko dana bio je u komi.

Izvor i foto: Alo/Lj. Tozev-Telegraf.rs