MODA PREPORUKA

TETKA-DRUGARICA I BRATANIČNA: Prvi zajednički modni editorijal Verice Rakočević i Slobode Mićalović (foto)

U hladno decembarsko predvečerje utopljeno gostoprimljivom atmosferom jednog beogradskog hotela sa pogledom na ,,Hram svetog Save”, dvije poznate dame, koje osim umjetničkog gena povezuje i krvno srodstvo prepustile su se prazničnoj modnoj čaroliji. Uprkos činjenici da je među njima generacijski jaz dug nešto više od tri decenije ispostavilo se da je energetski spoj dva snažna karaktera kojima pijene Sloboda Mićalović i Verica Rakočević dobitna kombinacija za oživljavanje praznične čarolije.

U godini koju su ostavile za sobom obje su doživjele fantastične profesionalne trenutke, a najblistaviji momenat njihove saradnje desio se na Filmskom festivalu u Veneciji, kada je srpska glumica, u društvu Monike Beluči i Emira Kusturice, svijet zadivila kreacijom na kojoj je dominirao detalj inspirisan srpskom tradicionalnom nošnjom – jelek. Nedavna svjetska premijera filma ,,Na mliječnom putu” držana u Moskvi bila je nova prilika za još jednu fantastičnu saradnju glumice i modne kreatorke.

Sloboda je priznala da ne voli poziranje, ali da joj je snimanje sa tetkom Vericom bilo prijatno.

– Prelijepa i snažno talentovana glumica kakva je Boba velika je inspiracija da izvučem maksimum iz sebe i pokažem da je snaga karaktera jednako upečatljiva kao mladost i ljepota – kazala je Verica.

Foto:Mirko Tabašević

Izvor: hellomagazin.rs