PREPORUKA SPORT

BEOGRAD: Crnogorski reprezentativac Aleksa Krivokapić prvi na Božićnom teniskom turniru

Aleksa i Daria

Mladi crnogorski reprezentativac Aleksa Krivokapić i Daria Radulova iz Bugarske su pobjednici Božićnog međunarodnog teniskog turnira uzrasta do 14 godina. Turnir je organizovan u okviru Tennis Europe Junior Tour-a, a održan je na terenima Teniskog kluba ,,Crvena zvezda” u Beogradu.

Učestovalo je više od 100 tenisera i teniserki iz 18 zemalja. Aleksa je do pobjedničkog postolja odigrao pet mečeva. U prvom kolu bio je bolji od Njemca Marka Topa, a u drugom od Bugarina Ivaila Dečeva. U četvrtfinalu čekao ga je treći nosilac takođe Bugarin Dinko Dinev kojeg je pobijedio rezultatom 2:0 u setovima (7:5 6:3). Polufinalni meč donio je najviše uzbuđenja gdje je rezultatom 2:1 u setovima (7:6 3:6 6:1) pobijedio prvog nosioca turnira, Luku Jovanovića iz Srbije. Finalni meč je naš reprezentativac odigrao skoro bez greške pobjedivši petog nosioca turnira Olivera Sabo Raca iz Srbije rezultatom 2:0 u setovima (6:3 6:2).

Na turniru su učestvovala jos dva igrača iz Crne Gore, Petar Jovanović koji je došao do polufinala u singl konkurenciji, kao i Matija Samardžić koji je igrao polufinale dubla.

Aleksi predstoji učestovanje na prestižnom turniru prve kategorije u Francuskoj (Les petits as) koji okuplja najbolje igraće iz cijelog svijeta uzrasta do 14 godina. Turnir će se održati u gradu Tarbu od 23. do 30. januara ove godine.