DRUŠTVO PREPORUKA

AUTO MOTO SAVEZ: Za saobraćaj zatvoren put Virpazar-Petrovac preko Paštrovačke gore

Put Plužine-Foča

– Trenutna situacija je loša. Putni saobraćaj je otežan. Put Nikšić-Plužine je zatvoren za kretanje kamionima sa prikolicom i šlepere.  Imamo trenutno problem sa Sozinom gdje se zaglavio snjegočistač, očekuje se dolazak drugog. Put Cetinje-Podgorica je prohodan, ali otežan i za vozila sa lancima – kazali su za MNE magazin iz Auto-moto saveza Crne Gore odgovarajući na pitanje kakva je trenutno situacija na crnogorskim putevima.

Na putevima na jugu saobraćaj se obavlja mjestimično po mokrim kolovozima. Na dionicama u višim planinskim predjelima i preko prevoja gdje na kolovozu ima ugaženog snijega i leda neophodna je oprezna vožnja. 
Zbog snijega nije dozvoljeno kretanje kamionima sa prikolicom i šleperima na dionicama Nikšić-Vilusi-Vračenovići, Nikšić-Plužine-Šćepan Polje i Nikšić -Šavnik, Podgorica-Cetinje-Budva, Vilusi-Grahovo-Lipci, Mojkovac-Bijelo Polje preko prevoja Krstac.
Zatvoren je saobraćaj za sve kategorije vozila na putnom pravcu Virpazar -Petrovac preko Paštrovačke Gore.

Na magistralnom putu m2-3 Cetinje-Budva,dionica Brajići -Lapčići i dionica Ugnji treća traka Obzovica,saobraćaj se obavlja jednom trakom naizmjenično. Saobraćaj je regulisan semaforskom signalizacijom.

Na regionalnom putu r-1 dionica Cetinje-Njeguši promjenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Na magistralnom putu m-2.3 dionica Podgorica-Cetinje, lokalitet tunel Mekavac promjenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni. Saobraćaj je umjerenog intenziteta.

Informativni centar zajedno sa službom pomoći na putu na usluzi je građanima neprekidno 24 sata. Informacije se mogu dobiti putem telefona: 19807,020234999 i 063239987.