ART SLAJDER

BUDVA: ,,Highway” premijerno izveo dvije pjesme, prosidba kod Sergeja, ,,Parni valjak” vraćan na bis

Koliko je samo emocija bilo sinoć u prvom danu 2017. godine u Budvi od publike i izvođača. A publika je došla odasvud – Crne Gore, Rusije, Makedonije, Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.
Prvi na binu popeli su se članovi sastava ,,Highway”. Ovo je bilo veče u kojem su premijerno izveli sjajne numere ,,Samo svoj” i ,,Što dalje”.
– Spot za pjesmu ,,Što dalje” već se snima, a radi ga Mario iz ,,Who See”-a, tako da smo ostvarili saradnju s njim. Očekujemo da će to stvarno dobro da bude. Muziku smo radili Luka (Vojvodić) i ja. Za pjesmu ,,Samo svoj” nemamo još u planu da radimo spot, ona će izaći tek u junu, julu. Muziku smo radili Luka i ja, tekst sam pisao ja. Publika je večeras dobro reagovala na te pjesme, pogotovu su se izigrali na ,,Što dalje” i nadam se da će im se svidjeti to sa spotom kad izađe – kazao je nakon nastupa pjevač Petar Tošić za MNE magazin, a premijera pjesme ,,Što dalje” i spota za nju najavljeni su za sedam do osam dana.
Pored ovih pjesama, ,,Highway” se predstavio još jednim odličnim i energičnim nastupom, a publika pored pomenute ,,Što dalje”, najbolje je reagovala i na autorske pjesme ,,Lud” i ,,Bar na kratko”, te pjesmu EKV ,,Par godina za nas”.
Imali su i specijalnog gosta, pa je klavijaturista Damir Murišić u jednom trenutku preuzeo mikrofon i zapjevao ,,Pustinju”.
Nakon njih, Sergej Ćetković sa izvrsnim bendom priredio je još jedan divan nastup. Pjevala je publika sa njim sve pjesme, od prve ,,Bolje nađi drugog” do zadnje ,,Dva minuta” u kojem mu se na bini pridružio  dječji hor.
Ćetković je publici poželio da ih ljubav dočeka u ovoj godini, puno zdravlja, sreće, ljubavi i strpljenja. Tokom pjesme ,,Reci da” Sergeju je na binu bačen plišani pas za uspomenu na ovo veče koje nije moglo da prođe bez prosidbe, pa je tako Darko na balkonu hotela ,,Mogren” zaprosio Maju, a pitao je da se uda za njega putem natpisa na bimu. Ćetković je, nakon što je Maja Darku rekla ,,Da”, kazao da će mu biti čast da njih dvoje zaplešu predsvadbeni ples uz pjesmu ,,Pogledi u tami”. On je tokom koncerta pozvao tri pomoćnice iz publike koje su na glavi imale svijetleće crvene rogove a njihovo zaduženje bilo je da animiraju publiku.
Pjesme ljubavne i poseban odnos prema publici nastavljeni su sa nastupom izuzetnog hrvatskog sastava ,,Parni valjak” koji je pokazao zašto traje skoro 42 godine. Upravo su nastup počeli numerom ,,Ljubavna”. Horsko pjevanje nastavilo se u pjesmama ,,Zagreb ima isti pozivni”, ,,Prolazi sve, zar ne?”, ,,Zastave”, ,,Mijenjam se”, ,,Gledam je dok spava”, ,,Stranica dnevnika”, ,,Pusti nek’ traje”, ,,Dok je tebe”, ,,Dok si pored mene”, pa sve do ,,Uglasi me” koja je označila kraj regularnog dijela koncerta. Publika je tražila još, pa je na bis premijerno izvedena nova pjesma ,,Opet se smijem”, a nastup nakon dva sata završen pjesmom ,,Sve još miriše na nju”.
– Svaka vam čast – poručio je pjevač Aki Rahimovski za kraj odličnoj publici.

This slideshow requires JavaScript.


Tekst i foto: B.R. 

kud duga