Porto Novi
ART PREPORUKA

CRNA GORA: Bogat program za doček Nove godine

Crna Gora građanima i gostima nudi raznovrstan novogodišnji program.
Podgorica
U glavnom gradu Crne Gore na Trgu nezavisnosti danas od 17 sati biće priređen dječiji program koji će otvoriti animatori Davor Dragojević i Žarko Žabac. Nakon toga će mališane zabavljati hor ,,Zvjezdice” i solisti Jovan Aleksić, Katarina Radulović, Sara Asanović, Anja Jestrović i Jana Trifunović. Na kraju programa stiže i Djeda Mraz, koji će djeci dijeliti slatkiše.
Crnogorski muzičari Kaja Milačić, Stefan Filipović, Monika Knezović i Neda Papović nastupiće od 21 sat na istom mjestu, Trgu nezavisnosti, dok će solističkim koncertima prisutne u Novu godinu uvesti Zoran Kalezić i Nenad Knežević Knez.
Prve večeri 2017. godine, sugrađane i goste Podgorice zabavljaće Andrijana Božović, Andrea Demirović, Eva Papović i Stevan Faddy, a novogodišnji program zatvoriće grupa ,,Miligram”.

Foto: Verde

U ,,Verde complex”-u biće priređen izuzetan program. Prvo će nastupiti Danijel Alibabić, a goste će u novu godinu uvesti Marija i Verica Šerifović. Već narednog dana, od 14 sati veliki novogodišnji koncert imaće članovi škole pjevanja ,,D-MOLL”. Veče će obilježiti nastupi Danijela Alibabića i Željka Joksimovića.
U hotelu ,,Hilton Podgorica Crna Gora” 31. decembra i 1. januara gostovaće Lepa Lukić, ,,Mogul bend” i Bane Nedović sa bendom.
Budva

Novogodišnji program u Budvi počinje u podne gdje goste na Trgu slikara dočekuje divan program pod nazivom ,,Gradska muzika svira Evergreen”. Od 21.30 sati na trgu ispred zidina Starog grada posjetiocima će zapjevati ,,Perper”, u 23 sata im zasvirati Ana Rucner, a od 23.30 sati u novu godinu ih uvesti Željko Joksimović. Sljedeći dan počinje u 14 sati svečanim koncertom klasične muzike, u izvedbi „Mediteranskog revijskog orkestra“, a nastupiće solisti Jadranka Jovanović, Oliver Njego, Lana Asja Dabović, Marko Kalajanović i Vili Ferdinandi. Dirigent je Radovan Papović. Večernji program počeće u 21 sat koncertom sastava „Highway Trio“. U 22 sata zapjevaće Sergej Ćetković, a od 23.30 goste ispred zidina Starog grada čeka „Parni valjak“. U ponedeljak, 2. januara dnevni program u 14 sati počeće „Mazzom u fugazzu“, a nastaviti se uveče nastupima Vanje Radovanović i ,,Miladin Šobić tribute band”-a u 21 sat, „the Frajli“ u 22 sata i Nena Belana u 23.30 sati.
Goste hotela ,,Splendid” takođe očekuje izvrstan program. Nastupiće ,,Hari Mata Hari” i Jelena Tomašević (31. decembar, 1. januar) i Haris Džinović i orkestar Žutog Serhatlića (2. januar).
U hotelu ,,Palas” biće Dragana Mirković, Sergej Ćetković, Petar Grašo, Danijela Martinović i orkestar Ace Sofronijevića.

Bar
Šanta Panta na Trgu Vladimira i Kosare otpočeće od 13 sati dječji program, a uveče od 21.30 nastupiće ,,Katapult”, a Severina od 22.30 sati. Sjutra od 21 sat nastupa ,,Akademia”, a od 22 sata Bajaga i ,,Instruktori”.
Tivat

Tivat prvi put organizuje doček Nove godine na otvorenom, a za sugrađane i goste pripremio je odličan program. Večeras od 22 sata nastupaju Nina Petković i ,,Dan poslije”, a od 23.30 sati ,,Prljavo kazalište”. Sjutra u 13 sati Pinama će odzvanjati prelijepi zvuci violončela Ane Rucner. Iste večeri, od 22 sata nastupiće Vanja Radovanović i ,,VIII2 “, a od 23.30 sati Haris Džinović.
Herceg Novi
Program će početi dječijom Novom godinom na Trgu Nikole Đurkovića, koja će trajati od 11 do 14h. Mališanima će druženje upriličiti animatori Žarko Žabac, glumac Ratko Kraljević u ulozi Djeda Mraza i glumac Davor Dragojević u ulozi Mađioničara.
Na istom mjestu Novu godinu će gosti dočekati uz zvuke sastava ,,Perpetuum Mobile” i Dženana Lončarevića. Kako nalaže tradicija, nakon što otkuca ponoć sa Sahat kule će se spustiti Djeda Mraz, a nebo će osvijetliti vatromet.
Inovacija u programskom sadržaju jeste doček Nove 2017. godine i u Gradskoj luci Škver. Sve ljubitelje elektronske muzike očekuje nastup od ukupno sedam DJ-eva iz naše zemlje i inostranstva. Ono što će atmosferu učiniti jedinstvenom i dovesti je do usijanja, jesu DJ-evi Toni Rios iz Njemačke i Ivan Dženkins iz Švajcarske, dok će „line up“ upotpuniti članovi novske asocijacije DJ-eva Groovy Castel Nuovo, koja ove godine proslavlja 10 godina postojanja: P.S., Bodzie, Nessuno, Soft 85, Budo Šuković i gosti iznenađenja.
Prvog dana 2017. godine, na Trgu Nikole Đurkovića sve zainteresovane očekuje koncert ,,St. Louis band”-a. Nakon njih nastupiće Lexington band.
B.R.