Porto Novi
ART PREPORUKA

POSJETIOCI KIC-A ODABRALI: Najbolji program 2016. je koncert Boža Vreća

Kako je oko 50.000 posjetilaca i ove 2016. godine uživalo u više od 300 programa KIC-a, uz njihovu pomoć odabrani su najbolji.

Zahvaljujući anketi i brojnim glasovima posjetioca KIC-ove Facebook strane, prvo mjesto na listi KIC-ovih programa u 2016. zauzeo je potpuno nov i neobičan muzičko – scenski nastup koji je priredio bosansko – hercegovački interpretator sevdalinki Božo Vrećo. Posjetioci tog koncerta u martu ove godine uživali su u istinskoj magiji koju je popularni umjetnik izuzetnih vokalnih sposobnosti prenosio interpretirajući tradicionalne narodne pjesame.

Na drugoj poziciji nalazi se božićni koncert svjetski poznatog klavirskog dua „Pianotainment“ koji je ovog mjeseca organizovan uz podršku ambasade SR Njemačke u Crnoj Gori. Njemački pijanisti pred brojnom publikom u KIC-u priredili su teatarsko-muzički spektakl u okviru kojeg su povezali naizgled nespojivo – popularne teme klasične muzike sa pop i rok pjesmama, džezom i drugim improvizacijama.

Omaž Arsenu Dediću koji je organizovan početkom ove godine nalazi se na trećem mjestu naj KIC liste, a Podgorica, odnosno KIC je bio prvi domaćin u regionu večeri posvećene tom legendarnom hrvatskom kantautoru i šansonjeru. U okviru koncerta širok opus evergrin pjesama jednog od najautentičnijih i najvećih muzičkih stvaralaca sa prostora nekadašnje Jugoslavije izvodili su interpretatorka zabavne muzike, njegova muza Gabi Novak, trio Matije Dedića (Tonči Grabušić, bubnjevi i Mladen Baraković, kontrabas) i popularni slovenački kantautor Zoran Predin.

Na listi NAJ programa KIC-a za 2016. prema glasovima publike, odnosno posjetilaca njihove Facebook strane slijede: koncert grupe ,,Divanhana”, muzička priča ,,Koza gospodina Segena”, koncert Vasil Hadžimanov benda i saksofoniste Dejvida Binija…