DRUŠTVO PREPORUKA

TURISTIČKI SKI CENTAR DURMITOR: Skijalište Savin kuk u funkciji od 31. decembra

Skijalište Savin kuk na Durmitoru kojim upravlja Turistički ski centar Durmitor Žabljak je spremno za početak zimske turističke sezone 2016/2017. i počev od 31.12.2016.godine infrastruktura skijališta biće u funkciji.

-Trenutno na skijalištu visina sniježnog pokrivača iznosi 10 cm, iz kojih razloga ćemo nastojati da osposobimo dječiju ski stazu i dio staza namijenjenih za početne i osrednje skijaše. Očekujemo da će se, prema najavama meteorologa, za dane Novogodišnjih praznika uvećati visina sniježnog pokrivača tako da će kompletna infrastruktura biti stavljena u funkciju skijanja. Za vrijeme praznika, dok ne bude dovoljno snijega za skijanje, žičare ski centra će biti stavljene u funkciju panoramskog razgledanja planine, gdje posjetioci za pola sata vožnje izlaze na vrh Savinog kuka, gdje mogu uživati u prelijepom planinskom ambijentu i pogledu na durmitorska jezera i kanjon rijeke Tare-kažu iz Turističkog ski centra.

U toku sezone u funkciji će biti dvije dvosjedne žičare, tri ski lifta i jedan dječiji ski lift, koji opslužuju oko 5 km skijaških staza namijenjenih za alpsko skijanje. Novinu za predstojeću sezonu predstavlja činjenica da će u funkciji biti i žičara Savin kuk II, koja je radila i tokom trajanja ljetnje turističke sezone, a koja prethodnih zimskih turističkih sezona nije bila u funkciji.

-Time smo znatno doprinijeli jačanju ponude skijališta Savin kuk, a na oduševljenje mnogih ljubitelja Durmitora, nagovještavamo da će od ove sezone moći da osjete čari još ekstremnijeg skijanja, obzirom da je ta žičara namijenjena za napredne skijaše, te da opslužuje crnu skijašku stazu dužine 800m. Takođe, u ponudi je i staza za hodanje na krpljama dužine 6.5 km (staza kroz šumu) koja povezuje skijalište Savin kuk i Crno jezero, kao i staza za nordijsko skijanje u podnožju samog skijališta. Skijalište posjeduje i školu skijanja, a u sastavu ski centra će poslovati dva restorana, restoran Durmitorsko sijelo (nacionalni restoran 4*) i restoran Montana, kao i kafe bar Kulina, gdje skijaši, ali i oni koji ne skijaju, mogu uživati u nacionalnoj hrani i piću-navode iz Ski centra.

Cjenovnik

 

  1. jednodnevni ski pas – 15 € januar mjesec, 13 – februar, mart, april mjesec;
  2. poludnevni ski pas – 10 € januar mjesec, 8 € – februar, mart, april mjesec;
  3. noćni ski pas – 6 €; (kupovinom drugih vrsta ski pasova nije uključen noćni ski pas);
  4. dječiji ski pas (do 14 godina) – 8 € januar mjesec, 6 € – februar, mart, april mjesec;
  5. dvodnevni ski pas – 25 €, januar mjesec, 20 € – februar, mart, april mjesec;
  6. desetodnevni ski pas – 100 € januar mjesec, 80 € – februar i mart mjesec;
  7. sedmodnevni ski pas 70 € – januar mjesec, 60 € – februar i mart mjesec;
  8. petodnevni ski pas – 40 € februar, mart, april mjesec;
  9. sezonski ski pas – 150 €;
  10. sezonski ski pas za stanovnike opštine Žabljak – 100 €;
  11. Besplatno skijanje – za djecu opštine Žabljak (zaključno sa 14 godina), Crnogorska skijaška reprezentacija;
  12. Turistička vožnja žičarama – 7 € za odrasle, 4 € za djecu (razgledanje planine, jednokratna vožnja sa dvije žičare);
  13. komplet ski opreme kategorije standard 7 € januar mjesec, 5 € februar, mart, april mjesec;
  14. komplet ski opreme kategorije premium 10 € januar mjesec, 8 € februar, mart, april mjesec.