Porto Novi
ART PREPORUKA

,,KAD SE PRIJATELJI SASTAJU”: Suze i pjesma obilježile veče posvećeno Bojanu Bajramoviću (foto)

Suze i pjesma obilježile su koncert ,,Kad se prijatelji sastaju” koji je organizovan u čast crnogorskog muzičara Bojana Bajramovića. Osam godina prošlo je od njegove smrti, a toliko i od ponovnog okupljanja najvećih imena crnogorske muzičke scene na jednom mjestu.
Tokom nešto manje od dva sata, publika je imala priliku da čuje 16 Bajramovićevih najvećih hitova, a veče je numerom ,,Nije muški” otvorila Andrijana Božović.
Smjenjivali su se hitovi ,,Željo moja Podgorice” u interpretaciji Igora Đurovića, ,,Ako dodirnem dubine” koju je izveo Ivan Ćanović, ,,Milena” koju je otpjevao Bane Nedović. Numeru ,,Kao nekad” otpjevao je Bato Vujošević zahvalivši se Bojanu što ih je opet sve okupio.

This slideshow requires JavaScript.


Numeru ,,Dajana” pripala je čast da otpjeva Božu Bulatoviću, a publika je nakon dužeg perioda imala priliku da čuje i Biljanu Mitrović kao i Bajramovićev hit ,,Ne idi dušo”.
Nekadašnji pjevači grupe ,,No name” Marko Prentić i Danijel Alibabić pjevali su jedan za drugim i dok je Prentić izveo ,,Da mi je to što nije”, Alibabiću je pripala čast da izvede numeru ,,Kad se prijatelji sastaju” po kojoj je i nazvan koncert.
I dok je salom odjekivala ,,Gromovi pucaju” u izvođenju Stevana Faddyja, publika je prvi put sama zapjevala, a dobra atmosfera se nastavila i tokom nastupa Eda Abdovića i grupe ,,Perper”.
Pjevajući jednu od najemotivnijih balada, numeru ,,Trešnja” Bojan Marović umalo nije zaplakao, a sjeta u glasu osjetila se i kod Kneza i Sergeja.

Foto: Sergej Zabiako

Tokom koncerta o Bajramoviću su pričali njegovi prijatelji i saradnici Seka Martinović, Renata Perazić, Dino Kapetanović, Ljubo Jovović, Predrag Drecun, ali i producent Predrag Karlo Kalezić koji je i organizovao ovaj koncert, a prisutnima se zahvalio i Bojanov mlađi sin David Bajramović.
Za kraj koncerta ostavljen je Bajramovićev najveći hit, numera ,,Evo zora” koju su otpjevali Mirsad Serhatlić, Šukrija Žuti Serhatlić i Zoran Kalezić, a na kraju su im se na scenu pridružili i ostali učesnici koncerta.