DRUŠTVO PREPORUKA

JOŠ JEDNA PETICA ZA HUMANOST: Nikšićki osnovci srcem za Anđelu

OŠ „Milija Nikčević“ (FOTO: SVETLANA MANDIĆ)

U dnevnik humanosti tri dana pred kraj godine Crna Gora upisuje još jednu peticu, čistu kao suza, ovoga puta za nikšićke osnovce škola „Milija Nikčević“ i „Luka Simonović“ koji su organizovani novogodišnji bazari gdje će novac biti uplaćen za liječenje Kotoranke Anđele Petrović, koja se nalazi u bolnici u Štutgartu.

Prema riječima Slavice Perošević, direktorice škole „Milija Nikčević“, u razgovoru za ,,Vijesti“, novogodišnji bazari se u toj školi tradicionalno organizuju a ovogodišnji je posebno značajan jer je humanitarnog karaktera.

OŠ ,,Luka Simonović” (FOTO: Svetlana Mandić)

– Učenici su organizovali dvodnevni sajam malih preduzetnika i svoje vještine, koje su pretvorili u rukotvorine, ponudili su zaposlenima, roditeljima i svim dobronamjernim posjetiocima, a takođe su pripremljene i novogodišnje priredbe za koje će se plaćati ulaznice. Sav prihod će biti usmjeren za Anđelino liječenje – kazala je Perošević.
Akcija ima slogan „Mali preduzetnici JU OŠ „Milija Nikčević“ srcem za Anđelu“.

Bazar je bio prilika i da talentovane učenice devetog razreda Milica Simović i Kristina Nikčević pokažu svoje likovne radove.

I učenici škole „Luka Simonović“ su radove radili srcemi i izložili ih u holu škole trudeći se da u svaki rad utkaju i dio njihove želje da Anđela ozdravi. Pored bazara, mališani odjeljenja III-1 pomenute škole, priredili su humanitarnu priredbu za Anđelu.

Izvor: Vijesti.me
Foto: Svetlana Mandić