ART PREPORUKA

DEUS: Solistički koncert soprana Aleksandre Vojvodić Jovović u petak na trgu

 

Solistički koncert soprana Aleksandre Vojvodić Jovović zatvoriće manifestaciju ,,Decembarska umjetnička scena 2016” u petak, 30. decembra, na Trgu nezavisnosti, sa početkom u 20 sati.

Sopranistkinja Aleksandra Vojvodić Jovović nastupiće uz pratnju Revijskog orkestra ,,Allegro Vivo” pod dirigentskom upravom prof. Radovana Papovića, a gost večeri biće Vasa Stajkić, bariton.

Repertoar koncerta obuhvatiće djela poznatih kompozitora među kojima su: Johanes Brams, Đakomo Pučini, Rihard Štraus, Đoakino Rosini, Astor Pjacola, Džordž Geršvin, Đuzepe Verdi i drugi.

Vasa Stajkić

Aleksandra Vojvodić Jovović je rođena u Baru, gdje je pohađala nižu muzičku školu. Srednju muzičku školu završila je u Podgorici i to dva odsjeka teoretski i odsjek za solo pjevanje u klasi prof. Larise Dašić Simović. Završila je Muzičku akademiju teoretski odsjek na Cetinju i nakon toga upisala Muzičku akademiju u Sarajevu odsjek solo pjevanja u klasi primadone prof. Radmile Bakočević. Magistrirala je solo pjevanje 2013. u klasi mr Aleksandre Ristić. Iza sebe ima veliki broj nastupa i solističkih koncerata u Crnoj Gori i inostranstvu od kojih se izdvajaju koncerti u Moskvi, Milanu, Istanbulu, Sarajevu, Zagrebu, Ljubljani itd. Sarađivala je sa brojnim poznatim ansamblima, dirigentima i operskim pjevačima. Snimila je CD pod nazivom „Korijeni“ sa crnogorskim pjesmama obrađenim u new age stilu. Pored toga sa kolegom Aleksandrom Basarabom snimila je obrade crnogorskih pjesama za glas i klavir, a u čast obilježavanja deset godina od obnove crnogorske državne nezavisnosti objavila je pjesmu i spot pod nazivom „Iskra vječnog plamena“. Direktorica je Škole za osnovno muzičko obrazovanje „Petar II Petrović Njegoš“ i profesorica solo pjevanja.
Vasa Stajkić je rođen u Novom Sadu 1978. godine. Studije je počeo na odsjeku za solo pjevanje Akademije umetnosti u Novom Sadu, u klasi prof. Milice Stojadinović, a nastavio na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Violete Pančetović Radaković. Od 2001. godine je stalni član Opere Srpskog narodnog pozorišta.

kud duga