ART PREPORUKA

UDRUŽENJE UMJETNIKA VIZIJA – GOLUBOVCI I SCUOLA DI POESIA: Konkurs za najljepšu haiku pjesmu

Udruženje umjetnika Vizija – Golubovci i Scuola Di Poesia – School of Poetry – Delegacija Montenegro povodom Prvog međunarodnog haiku festivala – Priroda u oku raspisao je konkurs za najljepšu HAIKU pjesmu.
Uslovi učešća su sljedeći:
Pravo učešća imaju svi haiku pjesnici.
Potrebno je poslati 5 haiku pjesama ćiriličnim ili latiničnim pismom, na crnogorskom, srpskom, hrvatskom ili bosanskom jeziku koje treba da budu potpisane šifrom, a prevod na engleskom jeziku, potpisati punim imenom i prezimenom prevodioca.
Rješenje šifre sadrži: naziv šifre, ime i prezime, mail adresa, broj telefona.
Žiriju će biti dostupne samo haiku pjesme potpisane šifrom.
Pjesme slati u Word dokumentu, Times New Roman 12.
U predmetu, tj. subjektu, na e-mail adresu, potrebno je napisati (za haiku konkurs).
Pjesme treba slati isključivo na mail adresu [email protected], najkasnije do 30. februara 2017. godine.
Ukoliko haiku poezija nije prevedena na engleski jezik, organizator se obavezuje da ih prevede uz adekvatnu novčanu nadoknadu koja će pripasti prevodiocu.
Najbolja pjesma na zadatu temu će biti nagrađena poveljom i medaljom sa likom haiku pjesnika Jevrema Hajdukovića. Deset pohvaljenih pjesama biće nagrađene poveljom, a ostalim zastupljenim u zborniku pripašće zahvalnica.
Zbornik radova će biti štampan u tvrdom povezu

Budući da se Zbornik samofinansira, zastupljeni su obavezni da kupe primjerak. Autori čije pjesme prođu selekciju, a imaju prevod na engleskom plaćaju participaciju za štampanje 10 e, a ukoliko je potreban prevod od strane organizatora plaća se dodatnih 5 za prevod.
Organizator se ograđuje od bilo koje radnje u smislu otuđenja ili falsifikata pjesama.

PROMOCIJA haiku zbornika biće održana krajem juna 2017. godine u svečanoj sali Ugostiteljskog kompleksa Plavnica, na obali Skadarskog jezera, u vrijeme održavanja festivala.

Dodatna obavještenja možete dobiti na mail: [email protected] .