PREPORUKA ZDRAVLJE

LJEKARSKA KOMORA ODLUČILA: Ovo su najbolji u 2016. godini

Doktor Dragoljub Kastratović i Institut za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju „Dr Simo Milošević“ dobitnici su ovogodišnje nagrade „Dr Branko Zogović“.

Kako je saopšteno iz Ljekarske komore, nagrada se dodjeljuje Kastratoviću, specijalisti opšte hirurgije-subspecijalisti hepatobilijarne hirurgije, iz Kliničkog centra Crne Gore, kao doktoru pojedincu za poseban doprinos u radu i afirmaciji humanih načela profesije, a Institutu u Igalu za poseban doprinos u organizovanju i radu zdravstvene službe.

Prijave na Konkurs za dodjelu Godišnje nagrade „Dr Branko Zogović“ za 2016. godinu razmatrala je Komisija za dodjelu nagrade Ljekarske komore, koju su činili predsjednica Vjera Bojovići članovi Zoja Joksimović, Natalija Spajić, Dragana Radunović, Dejan Vukčević i Umihana Prconjić.

Iz Ljekarske komore podsjećaju da se nagrada, shodno Pravilniku za dodjelu nagrada Ljekarske komore Crne Gore, za jednu kalendarsku godinu, dodjeljuje jednom doktoru i jednoj zdravstvenoj ustanovi.

Godišnja nagrada Ljekarske komore „Dr Branko Zogović“ se, kako je saopšteno, dodjeljuje doktoru pojedincu koji se posebno ističe u savjesnosti i odgovornosti izvršavanja ljekarske profesije, koji je ostvario posebno dobre rezultate u liječenju pacijenata i stekao ugled i popularnost kod njih.

– Koji ostvaruje dobru saradnju i odnos sa svojim kolegama, ne ističući svoje lične ambicije i kvalitet i ne zloupotrebljavajući svoj uticaj što ga ima prema pacijentima da bi pribavio materijalnu korist, odnosno onaj koji se dosledno pridržava principa medicinske profesije i Kodeksa medicinske etike – dodaje se u saopštenju.

Nagrada se dodjeljuje i zdravstvenoj ustanovi koja je u toku jedne kalendarske godine postigla posebno dobre rezultate u liječenju pacijenata, koja je dobro organizovala posao, omogućila dostupno kvalitetnu i savremenu zdravstvenu zaštitu i doprinijela unapređenju i poboljšanju zdravstvenog položaja kod stanovništva Crne Gore.

Komisija je odluku o dodjeli nagrada, kako je saopšteno, donijela jednoglasno.

Izvor: CDM