ART PREPORUKA

DEUS: Radoš Malidžan sjutra u KIC-u ,,Zeta”

Gitarista Radoš Malidžan održaće sjutra koncert u Velikoj sali KIC-a „Zeta“ u Golubovcima od 19 sati, u okviru programa Decembarske umjetničke scene 2016.
Na repertoaru su djela poznatih kompozitora među kojima su: Agustin Barios, Napoleon Koste, Đulio Regondi, Federiko Moreno Toroba, Hoakin Rodrigo i Pako de Lusija.
Radoš Malidžan započeo je muzičko školovanje u desetoj godini, učeći gitaru od profesora Slavka Olujića, Miodraga Ćupića, Uroša Dojčinovića, Srđana Bulatovića i Vere Ogrizović. Nakon redovnih studija na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, završio je postdiplomske studije gitare na Muzičkom konzervatorijumu u Kristijansandu, u Norveškoj, u klasi Jana Erika Petersena, magistarske studije na Norveškoj muzičkoj akademiji u Oslu, u klasi Erika Stenstadvolda, a zatim magistrirao i na beogradskom FMU u klasi prof. Vere Ogrizović. Usavršavao se na majstorskim kursevima kod vodećih umjetnika među kojima su: Oskar Gilja, Karlo Markjone, Rafael Andija, Anjelo Deziderio, Edin Karamazov, Tomas Miler-Pering, Hoze Migel Moreno, Erling Moldrup, Barbro Marklund i Džerard Abiton. Osvojio je više specijalnih i prvih nagrada na domaćim i međunarodnim takmičenjima gitare. Objavio je album „Life & Music“, imao je brojne nastupe širom regiona i Evrope i snimao za televizijske kuće poput RTCG i RTS. Osnivač je i direktor Crnogorskog gitarističkog centra. Angažovan je kao profesor u Muzičkoj školi „Vasa Pavić“ u Podgorici.