PREPORUKA SPORT

GLAVNI GRAD ODABRAO: Zlatičanin sportista godine, sjutra uručenje nagrada u ,,Verdeu”

Foto: Showtime

Foto: Showtime

Dejan Zlatičanin je najuspješniji sportista Podgorice u izboru Sekretarijata za sport i kulturu.

Dileme nije bilo, popularni Dinamit obilježio je 2016. sjajnim rezultatima, a kao prva nagrada stiglo je priznanje iz Glavnog grada.

Dejan je u ovoj godini postao šampion planete u lakoj kategoriji prestižne WBC verzije.
Pored njega su laureati Ženski košarkaški klub Budućnost Bemaks, šampion regionalne lige i Karate klub Omladinac koji je još jednom imao sjajnu sezonu. Najbolji trener stiže iz tog kluba, u pitanju je Žarko Raković.

Za izuzetne rezultate nagrađeni su Radmilo Baranin, Marina Raković, Univerzitet Donja Gorica, Tomaš Đurović, Mario Hodžić, Dragana Konjević, Lazar Ćupić, Nenad Dulović, Vuk Dragutinović, Dejan Vukčević i Miloš Kovačević.

U izboru Sekretarijata za perspektivne sportiste su izabrani Anastasija Babović, Filip Bakić, Stefan Milić, Feđa Pajović, Miljan Marinović, Bojan Bošković, Ilija Radonjić, Milovan Sekulović i Filip Radulović.

Pored toga određeni su i dobitnici ,,zlatne plakete” za doprinos razvoju školskobg sporta Božidar Marković (OŠ ,,Štampar Makarije”) i Oleg Ulićević (Srednja škola ,,Sergije Stanić”).

Zlatnu plaketu za razvoj i promociju sporta osoba sa invaliditetom dobiće Atletski klub osoba sa invaliditetom Vihor, dok će priznanje za promociju i razvoj sportske rekreacije u Podgorici dobiti Društvo sportske rekreacije Sindikata Telekoma – Podgorica. Plakete za izuzetan doprinosu u razvoju, organizovanju i unaprjeđenju sporta dobili su Petar Popović i Ranko Jovović.

Sekretarijat za kulturu i sport će sjutra u Hotelu ,,Verde”, sa početkom u 13 časova održati svečano proglašenje najuspješnijih sportista, kluba i sportskih radnika Podgorice u 2016. godini.
Izvor: CDM