PREPORUKA ZANIMLJIVOSTI

ŠOU BIZ: Ovo je muškarac prema kojem je nastao lik Face iz serije ,,Seks i grad”

Foto: Splash news

Foto: Splash news

Obožavateljke serije ,,Seks i grad” obično se dijele u dvije grupe, tim Faca i tim Ejdan. Jedne su Keri Bredšo mogle zamisliti samo s neodoljivim biznismenom koji je u nekoliko navrata slomio srce glavne junakinje, a druge su je željele vidjeti u rukama pouzdanog i predvidljivog dizajnera namještaja.

Lik Ejdana djelo je scenarističkog tima serije, a lik Face svijet je upoznao u knjizi ,,Seks i grad” na temelju koje je nastala serija.

Mnogi ne znaju da je autorka knjige Kendis Bušnel prilikom kreiranja Face imala stvarni predložak. Tačnije, kao inspiracija za stvaranje tog lika poslužio je njen bivši dečko Ron Galot, piše portal Zadovoljna.

Foto: Getty images

Foto: Getty images

Ron je jedan od najvažnijih i najuspješnijih američkih izdavača. U 20 godina dugoj karijeri bio je izvršni direktor izdanja poput ,,Vogue”-a, ,,Vanity Fair”-a i magazina ,,GQ”. Ron se 1994. godine razveo od prve supruge Done Kaladžian, a 1995. godine upoznao je Bušnel.

Dvije godine kasnije ona je izdala knjigu ,,Seks i grad”. Sudeći prema ljubavnom odnosu glavne Keri i Face, veza između književnice i Galota bila je vrlo burna.

Foto: Getty images

Foto: Getty images

Nije poznato kada su prekinuli vezu, ali Galot se 2004. godine oženio za Lizu Vilkoks, bivšu američku skijašicu s kojom je dobio kćerku. Na opšte iznenađenje svojih kolega, odlučio je da se povuče iz biznisa.

Prodao je svoj njujorški stan s pogledom na Central Park i vikendicu u Haptonsu pa kupio farmu u Vermontu.
– Gledaću kako moja kći odrasta. Nabavićemo nekoliko krava, malo kokoši i velikog psa – izjavio je tada.

Nakon povlačenja iz izdavaštva rijetko se može vidjeti na javnim događanjima i već 11 godina uspješno izbjegava svjetla reflektora kojima je dugo bio izložen.

Foto: Getty images

Foto: Getty images

Izgleda da je nakon glamuroznog života u najuzbudljivijem gradu na svijetu pravi Faca naposljetku postao – Ejdan.

Izvor: Zadovoljna.hr/Avaz.ba