ART PREPORUKA

KIC ,,BUDO TOMOVIĆ”: Otvorena Nedjelja argentinske kulture

4Manifestacija ,,Neđelja argentinske kulture” svečano je otvorena 1. decembra, u Kulturno-informativnom centru ,,Budo Tomović”.

5Otvarajući izložbu fotografija pod nazivom ,,Arhitektura Buenos Airesa”, Nj.E. ambasador Republike Argentine u Beogradu, Rikardo Fernandez posebno je istakao zadovoljstvo izuzetnom saradnjom koju je Ambasada Republike Argentine u Beogradu uspostavila sa KIC-om, i zahvalio na prilici da se posebnost i bogatstvo argentinske kulture i tradicije predstavi u Glavnom gradu i Crnoj Gori.

1

Pomoćnik direktora KIC-a, Zoran Šoškić kazao je da su se ovim projektom otvorila vrata kulturnoj saradnji između dvije zemlje, koja će u narednom periodu svakako biti intenzivirana, a na obostrano zadovoljstvo. Nakon otvaranja izložbe brojni posjetioci su imali priliku da uživaju u ukusu tradicionalnog čaja ,,yerba mate”, i upoznaju se sa načinom pripreme i degustacije.
3Prvi dan manifestacije zatvorilo je tango veče koje je upriličeno u Velikoj sali, a mnogobrojna publika je uživala u melodijama koje je izveo kvintet ,,Tanguango” iz Beograda, uz podršku plesača iz pet tango škola Crne Gore koji su osim tanga, izveli još nekoliko argentinskih plesova.
2
U okviru drugog dana manifestacije (petak, 2. decembar) prikazan je film ,,Wakolda’’ rediteljke Lucie Puenzo, a za naredna dva dana predviđena je projekcija filma ,,Kinez za ponijeti” (2011) reditelja Sebastiána Borenszteina (3.decembar) i filma „Vrijeme hrabrosti” (2005) reditelja Damiána Szifrón (4.decembar).

kud duga