Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

DJEVOJKA ZA PRIMJER: Srednjoškolka iz Podgorice spasila ranjenog sugrađanina

Zamjenik gradonačelnika Podgorice Boris Mugoša primio je danas A.R.  učenicu Srednje medicinske škole iz Podgorice i uručio joj zahvalnicu za pokazanu hrabrost i humanost prilikom nedavnog spašavanja ranjenog sugrađanina.

zahvalnicaFoto: PG Biro

Predrag Savković (50) iz Podgorice teže je povrijeđen kada je na njega na uglu Moskovske ulice i Bulevara Svetog Petra Cetinjskog nasrnuo Emir Pačariz (24) i zadao mu više uboda nožem u predjelu glave i vrata.  Prvu pomoć na licu mjesta povrijeđenom Savkoviću pružila je  sedamnaestogodišnja A. R. učenica Srednje medicinske škole.
Srednjoškolka je Savkoviću zaustavila krvarenje i reanimirala ga dok nije stigla Hitna medicinska pomoć i tako mu spasila život.

Zamjenik gradonačelnika Boris Mugoša danas joj je odao priznanje i uputio zahvalnost na humanom i hrabrom gestu koji je vrijedan svakog poštovanja.

On je istakao da njen primjer najbolje govori da je neohodno jačati svijest građana da jedni drugima pomažu, posebno kada se nađu u nevolji. Zamjenik Mugoša je izrazio nadu da će upravo njen postupak pozitivno uticati na sve naše sugrađane, i u njima dodatno probuditi osjećaj humanosti i požrtvovanja u sličnim situacijama.

A.R. je, prisjećajući se detalja prilikom spašavanja povrijeđenog sugrađanina, istakla da je tome pristupila potpuno spontano, doživljavajući taj svoj gest kao očekivani postupak odgovorne osobe. Takođe, istakla je da je njeno postupanje naišlo na izuzetno pozitivne reakcije njenih vršnjaka.

Sastanku je prisustvovao i Aleksandar Jovićević, sekretar Sekretarijata za rad, mlade i socijalno staranje, koji se takođe zahvalio i A.R. i čestitao joj na iskazanoj hrabrosti i humanosti.