ART PREPORUKA

CANU: Ovo su dobitnici nagrade i stipendije za ovu godinu

Foto: Panoramio

Foto: Panoramio

Žiri za dodjelu Nagrade CANU iz Fonda Crnogorske akademije nauka i umjetnosti za podsticanje naučnog i umjetničkog podmlatka dodijelio je tri nagrade sljedećim mladim stvaraocima za postignute rezultate u oblasti nauke i umjetnosti:

1. Mr Mirku Đukoviću, saradniku u nastavi na Fakultetu pravnih nauka Univerziteta Donja Gorica, Podgorica
2. Mr Nikoli Zečeviću, saradniku u nastavi na Humanističkim studijama, Univerziteta Donja Gorica, Podgorica
3. Mr Stefanu Todoroviću, akademskom slikaru iz Podgorice

Nagrade će biti uručene na posebnoj sjednici Skupštine Crnogorske akademije nauka i umjetnosti, 16.12.2016. godine, u 13 časova.

Na osnovu Odluke Odbora za podsticanje razvoja talentovanog naučnog i umjetničkog podmlatka, Crnogorska akademija nauka i umjetnosti dodjeljuje stipendije za studijsku 2016/17. godinu sljedećim studentima za postignute rezultate u toku studija:
1. Đorđiju Boškoviću, studentu III godine Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore u Podgorici
2. Nataši Drešić, studentkinji specijalističkih studija Fakultet likovnih umjetnosti Univerziteta Crne Gore na Cetinju, studijski program Grafika
3. Ninoslavi Lalatović, studentkinji V godine Medicinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore u Podgorici, studijski program Farmacija
4. Tijani Rakočević, studentkinji specijalističkih studija Filološkog fakulteta Univerziteta Crne Gore u Nikšiću, studijski program Crnogorski jezik i južnoslovenske književnosti.