PREPORUKA ZANIMLJIVOSTI

,,U ROKU OD DESET GODINA NAŠI LETOVI BIĆE BESPLATNI”: Direktor popularne niskotarifne kompanije objasnio kako će ostvariti svoju spektakularnu najavu

Foto: Stefan Rousseau/PA

Foto: Stefan Rousseau/PA

Firma će zarađivati od dijeljenja prihoda sa vazduhoplovnim lukama koje su privukle putnike. Jedna od ambicija nam je sniziti, čak i u potpunosti ukinuti poreze, naročito takse na prevoz putnika, što će nam omogućiti osiguravanje besplatnih karata, rekao je u Londonu Majkl O’Liri.

Izvršni direktor irske niskotarifne avio kompanije ,,Ryanair” vjeruje da će ciljeve ostvariti u sljedećih pet do deset godina.

– Zbog Brexita bi moglo biti sve manje letova u Evropi, ali mi i dalje želimo imati pune avione. To već i sad ostvarujemo, ne na londonskom Hitrou i velikim aerodromima, nego u manjim vazduhoplovnim lukama kojima je cilj povećati svoj promet. Mnogi nas kritikuju zbog najavljenih promjena, ali sagledate li situaciju iz perspektive putnika, nema smisla da vazdušna karta bude jeftinija od taksi. Zato ih i želimo potpuno ukinuti. Tako ćemo povećati broj promotivnih letova koji će na kraju biti besplatni – objasnio je O’Liri.

Procjenjuje se da će ,,Ryanair” samo do kraja ove godine prevesti 119 miliona ljudi, a s obzirom da im flota neprestano raste, do 2024. broj putnika mogao bi im se popeti na čak 200 miliona.

Izvor: jutarnji.hr