DRUŠTVO PREPORUKA

SRBIJA: Obustavlja se proizvodnja 18 vrsta proizvoda ,,Juvitane”

06-juvitKompanija ,,Svislajon Takovo”, u okviru koje posluje i fabrika ,,Juvitana” iz Inđije, najavila je da će trajno isključiti iz proizvodnog programa 18 vrsta spornih dječjih kašica i sokova, za koje je Ministarstvo zdravlja zatražilo povlačenje iz prodaje zbog nedozvoljene količine pesticida.

Ta kompanija je zatražila i hitan povraćaj spornih kašica ,,Juvitana” iz svih veleprodaja i maloprodaja u Srbiji u centralni magacin proizvođača.

– Navedeni proizvodi su trajno isključeni iz proizvodnog programa dječije hrane ,,Juvitana” – piše u saopštenju.

U kompaniji ,,Svislajon Takovo” nije bilo moguće dobiti odgovor da li će fabrika u Inđiji nastaviti da radi i šta će biti sa ostatkom proizvodnog asortimana.

Ta kompanija je obustavila proizvodnju u fabrici u Inđiji 12. novembra, nakon što je Ministarstvo zdravlja objavilo da je u dječijim kašicama pronađen višak pesticida i saopštila da će zabrana proizvodnje trajati dok akreditovane laboratorije ne ispitaju zdravstvenu ispravnost sirovina i gotovih proizvoda na lageru u fabrici.

Ministarstvo zdravlja je 8. novembra objavilo da se sumnja u zdravstvenu ispravnost određenih vrsta ,,Juvitana” dječijih kašica i da bi mogle predstavljati rizik po zdravlje djece, jer je u njima pronađen povećan sadržaj određenih vrsta presticida.

Izvor: BETA/RTS
Foto: Aktuelno.net