PREPORUKA SPORT

KOŠARKA: Predstavljen novi trener Budućnosti Ilijas Zuros

zurosNovi trener košarkaša Budućnosti Ilijas Zuros poručio je da će kroz jaku odbranu pokušati da sa Podgoričanima dođe do uspjeha u ABA ligi, kao i da mu je drago što će predvoditi veliki klub.

Grčki stručnjak danas je predstavljen kao nasljednik Vlada Šćepanovića na klupi ,,plavih”.

– Želim svima da se zahvalim na dobrodošlici. Sve se desilo veoma brzo. Razgovori su počeli u nedjelju uveče, a dan kasnije smo se dogovorili. Srećan sam što sam ovdje u velikom timu sa dobrim potencijalom. Imamo dobre igrače, vjerujem da je prethodni trener radio odličan posao i da ćemo nastaviti tako do kraja sezone – rekao je Zuros na konferenciji za novinare.

Iskusni trener na odbrani temelji dobre rezultate.

– Uvijek na početku kažem da je moja filozofija da ekipa igra dobru odbranu. Ako u napadu ne budemo na visokom nivou, to možemo nadomjestiti dobrom odbranom. Ukoliko želimo da do kraja ostanemo u borbi za trofej ABA lige, moramo biti jaki u defanzivi. Na taj način i tim dobija samopouzdanje za igru u napadu.

Promjena na klupi tokom sezone često zna da bude mač sa dvije oštrice.

– Teško je doći usred sezone i promijeniti filozofiju ekipe. Međutim, imamo igrače koji su košarkaški veoma inteligentni i vjerujem da neće biti problema.

Zuros je ljetos kao selektor Gruzije igrao protiv Crne Gore u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i nakon poraza u Tbilisiju uspio je da pobijedi izabranike Bogdana Tanjevića u Baru.

– Znam vašu reprezentaciju veoma dobro, jer sam igrao protiv Crne Gore ljetos. Potrebno je vrijeme da provedem sa igračima kako bi shvatili moje ideje i sproveli ih na terenu. Očekujem prije svega da igramo kao tim jer je to jedini put do dobrog rezultata – zaključio je Zuros.

U dugoj karijeri predvodio je Olimpijakos, Peristeri, Aris, Pariz, Efes, Žalgiris i Tofaš, a bio je i selektor grčkog nacionalnog tima.

Na klupi Budućnosti debitovaće u nedjelju u susretu protiv Olimpije u ABA ligi, dok će u sjutrašnjem duelu sa Mursijom u Evrokupu ,,plave” sa klupe predvoditi Igor Đaletić.

Izvor: CDM