ART SLAJDER

STJEPAN HAUSER (,,2CELLOS”): Bila je avantura snimiti spot u Crnoj Gori

Foto: Aleksandar Kerekeš Keki

Foto: Aleksandar Kerekeš Keki

Hrvatski sastav ,,2Cellos”, Stjepan Hauser i Luka Šulić, nedavno je boravio u Crnoj Gori gdje je na Durmitoru snimao spot za pjesmu sa predstojećeg albuma filmske muzike koji će se u prodaji naći u februaru naredne godine. Režiser i direktor fotografije je Aleksandar Kerekeš Keki, organizatori Ivan Đurović iz ,,Artikulacije” i Milana Vučković, dok se u spotu pojavljuju Dajana Golubović-Pejović i Ivan Papić. Šminku i frizure radio je studio ,,Zoran”.
Durmitor i Crna Gora sa božanstvenom prirodom koja jako podsjeća na film, kako kaže Hauser za MNE magazin, upravo su razlozi zašto su odabrali našu zemlju za snimanje spota. Nije mogao da nam otkrije za koju je pjesmu sniman video, ali jeste da će ekranizacija biti početkom sljedeće godine.

Foto: Aleksandar Kerekeš Keki

Foto: Aleksandar Kerekeš Keki

Kažete da je svaki spot Vaša ideja. Kako ste došli na ideju da snimate jedan u Crnoj Gori?
– Uradili smo spot za novi album, za filmsku muziku. Crna Gora, Durmitor i to gore izgleda fenomenalno. Baš se slaže za tu stvar iz filma. Jako podsjeća na taj film. To je razlog zašto smo odlučili snimiti spot u Crnoj Gori.

Foto: Kuća mode i ljepote ,,Zoran"/Facebook

Foto: Kuća mode i ljepote ,,Zoran”/Facebook

Kakvi su utisci iz Crne Gore?
– Odlični. Super. Dočekali su nas stvarno sjajno, priroda božanstveno izgleda, hrana odlična, sve. Jedino što je bilo hladno, baš smo se smrzli, s obzirom da je to ipak na planini. Stvarno je bila avantura snimiti sve to.
Još nešto što je velika želja fanova, a njih imate zaista puno u Crnoj Gori, koncert u našoj zemlji. Kakve su šanse da se to desi?
– Pa, ja se nadam da ćemo napokon doći i svirati u Crnoj Gori. Još uvijek nismo tamo nastupili, tako da bilo bi vrijeme.
Pomenuli ste album filmske muzike. Čini se da je upravo on bio ostvarenje sna. Koliki Vam izazov predstavlja rad na ovom albumu koji će biti objavljen u februaru naredne godine i teme iz kojih filmova i serija ćemo slušati? 
– Da. Uvijek smo govorili da bismo voljeli to raditi i sad napokon došlo je vrijeme. Snimali smo ga uz Londonski simfonijski orkestar, što je ostvarenje sna, jer su jedan od najboljih orkestara u svijetu. Mislim da će to biti sjajan album, nešto skroz drukčije od svega što smo dosad  radili. Bolje da ostane iznenađenje iz kojih filmova smo radili muziku.

Foto: Elena Arzani

Foto: Elena Arzani

Ani Prolu kaže: ,,Novčić koji se vrti, još oslonjen o rub, može pasti na bilo koju stranu.“ Da li se danas, nakon pet godina, pitate: ,,A što da je novčić sudbine pao na drugu stranu?“?
– Svako bira svoju sudbinu. Ako imaš u sebi čvrstu odluku da nešto želiš i možeš, onda ti ništa neće stati na put.

,,Kad biste bili u poziciji da birate, sa kim biste idućim sarađivali? AC/DC!!!“, kazali ste za Jutarnji prije dvije godine. S obzirom da je sada pjevač Aksl Rouz i da je došlo do još nekih promjena u bendu, da li i dalje ostaje AC/DC ili je neko drugi zauzeo primat na vrhu ove liste želja?
– Više nije originalan sastav, ali dobro, svejedno bi nam bilo drago sarađivati. Voljeli bismo da sarađujemo i sa Stingom. Najvažnije je da sami sve to ostvarujemo. Nije sad da se želimo oslanjati na bilo kakvu saradnju. Normalno, bilo bi nam drago da se desi još neka saradnja, ali nije nam to prioritet.

Koliko je teško, s obzirom da provodite dosta vremena na turneji i u studiju, uskladiti privatne i poslovne veze?
– Ništa nije teško ako postoji volja i želja. Onda je sve moguće.
Preminuo je Leonard Koen. Koliko Vam znači njegova muzika?
– Pa nisam ja baš nikad njega slušao, ali sam svjestan njegove veličine, važnosti i uticaja. Velik gubitak.
Bojana Radonjić

kud duga