ART PREPORUKA

SAVRŠENO ZA OVE DANE: ,,Opet je kiša” grupe ,,Elemental” (video)

Foto: Maja Bota

Foto: Maja Bota

U vrijeme kada kiša diktira dane, ,,Elemental” predstavlja spot za pjesmu ,,Opet je kiša”.
Ovom zanimljivom pjesmom ,,Elemental” uspijeva da nas uvuče u stanje svijesti i raspoloženje kišnih i sivih dana, dok istovremeno provlači ljubavnu temu, i bitnost zagrljaja baš u tim trenucima. ,,Opet je kiša” je četvrti singl s dvostrukog albuma ,,Tijelo pamti” koji je izašao u proljeće 2016. godine.
Reditelj spota je Nevio Smajić čiji je najveći izazov bio da pogodi trenutak kada će u Zagrebu padati kiša. Zanimljivo je takođe da su u spotu korišćeni ručno rađeni kišobrani napravljeni u Hrvatskoj, u fabrici Hrvatski kišobrani.
– Kako je proteklo snimanje spota? Vruće i mokro. I kad je bilo kiše, i kad nije bilo kiše, jer eto, baš s nama je odlučila padati samo u kasnim noćnim satima, mi smo svi bili konstantno mokri. Jedan dio spota se snimao po ulicama Zagreba, a drugi dio smo morali snimati na bazenu, jer vode nikad dovoljno (haha). Ovo je pjesma koja bi i zvukom trebala dočarati kišu, jako smo pazili na to, da na primjer, i basevi zvuče kao kiša koju vjetar baca na sve strane. Dolazi savršeno vrijeme kada pjesma ,,Opet je kiša” čini odličnu muzičku kulisu, pa uživajte u jeseni uz ,,Elemental” i kišu – izjavio je Shot.

Izvor: nezavisne.com