ART PREPORUKA

MTV EMA: Gariksu dva priznanja na domaćem tlu

Martin Gariks (foto: ANP)

Martin Gariks (foto: ANP)

Dodjela MTV EMA nagrada održana je večeras u Roterdamu.
Prva nagrada koja je uručena jeste Najbolji izvođač elektronske muzike. To priznanje pripalo je Holanđaninu Martinu Gariksu. On je i najbolji svjetski izvođač.
– Hvala. Ovo mi puno znači. Još se tresem – kazao je Gariks primajući nagradu.
Najbolji pjevač je Šon Mendez, koji je proglašen i najboljim kanadskim pjevačem.
download– Hvala najboljim fanovima i svima sa kojima sarađujem. Danas je mojoj mami rođendan. Srećan rođendan, volim te – poručio je Mendez.
Džastin Biber ima najbolje fanove i najbolju pjesmu ,,Sorry”.
Najbolji novi izvođač Zara Larson, koja je i najbolja švedska pjevačica. Lejdi Gaga je najbolja pjevačica i ima najbolji izgled.
Najbolji proboj ostvarila je grupa DNCE. Najbolji izvođač uživo i najbolji alternativni izvođač je dvojac ,,Twenty one pilots”.
Najbolji spot imaju The Weeknd i ,,Daft punk” za pjesmu ,,Starboy”. Najbolji pop izvođač je ,,Fifth harmony”, najbolji rok ,,Coldplay”, a najbolji hip hop Drejk.
Priznanje MTV Adria Act dobila je grupa ,,S.A.R.S.” koja je ovim na najbolji mogući način krunisala deset godina rada. Članovima grupe ,,Green Day” uručena je nagrada MTV globalna ikona.
– Prelijepo je biti sada u Evropi. Zahvalni smo za ovakvu karijeru – poručili su iz ,,Green Day”-a i za kraj otpjevali ,,American idiot”.
Sve nagrade bile su pink boje u čast Princa koji je bio dio dodjele prvih MTV EMA nagrada 1994. godine.

Bibi Reksa (foto: Printscreen)

Bibi Reksa (foto: Printscreen)

Voditeljka je bila pop pjevačica Bibi Reksa, rođena u Njujorku od roditelja Albanaca iz Makedonije.
Ceremoniju su otvorili Bruno Mars s naslovnom pjesmom novog albuma ,,24k magic”, DNCE sa hitom ,,Cake by the Ocean” i Bibi Reksa i Martin Gariks numerom ,,In the name of love”. To je bio prvi put da nekoliko izvođača nastupi uzastopno, jer je na dodjelama nagradama uobičajeno da samo jedan izvođač ili bend otvore ceremoniju.
Šon Mendez otpjevao je ,,Mercy”, Zara Larson ,,Lush life” i ,,Ain't my fault”, ,,Green Day” razmrdali su publiku žestokom svirkom u pjesmi ,,Bang bang”. Vikend je pjevao ,,Starboy”, ,,Kings of Leon” odabrali su ,,Waste a moment”, dok se voditeljka Bibi Reksa predstavila novom numerom ,,I got you”. ,,Lukas Graham” otpjevali su hitove ,,You're not there” i ,,7 Years” uz pratnju simfonijskog orkestra. Afrodžek je podigao publiku na noge u rodnom gradu numerama ,,Hey” sa Fejsom i ,,Gone”.
Publika je uživala uz zvuke pjesme ,,Let's hurt tonight” grupe ,,One Republic”.
B.R.
Foto: MTV EMA

kud duga