DRUŠTVO PREPORUKA

MINISTARSTVO PROSVJETE: Bošković sastao se sa delegacijom UAE koja boravi u Crnoj Gori

img_0171
Ministar prosvjete mr Predrag Bošković sastao se danas sa NJ. E. ambasadorkom Ujedinjenih Arapskih Emirata Hafsa Al Ulamai direktorom Centra za strateške studije i istraživanje Ujedinjenih Arapskih Emirata dr Džamalom Al Suaidijem koji sa saradnicima boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.
Sagovornici su tokom sastanka razgovarali o značaju i ulozi koju obrazovanje ima u razvoju društva, ali i individualnih sposobnosti, vještina i kreativnosti pojedinaca, kao i o jačanju saradnje u oblasti visokog obrazovanja.
Dr Al Suaidi je upoznao ministra Boškovića sa temom knjige „The Mirage“, koju je danas promovisao na Univerzitetu Crne Gora. On je rekao da se u knjizi bavio pitanjem politike islama i borbe protiv terorizma i istakao da su tolerancija i prihvatanje različitosti veoma značajni za svako društvo, i da se ove vrijednosti najbolje mogu usvojiti kroz obrazovni sistem.
Ministar Bošković je tokom sastank aistakao značaj povezanosti obrazovnih sistema dvije države i zahvalio NJ. E. ambasadorki Al Ulama na saradnji i podršci koju Ujedinjeni Arapski Emirati pružaju obrazovnom sistemu Crne Gore. On je ocijenio veoma značajnom vaspitnu ulogu prosvjetnih radnika koja pored obrazovne u smislu sticanja znanja i vještina tokom obrazovanja, presudno utiče na usvajanje i razvoj kod mladih ljudi temeljnih ljudskih vrijednosti među kojima su tolerancija, prihvatanje i poštovanje različitosti izuzetno važni.
Ministar je istakao da je posjeta dr Al Suaidija odlična prilika za uspostavljanje još čvršće veze u oblasti obrazovanja, nauke i kulture, a posebno u dijelu razmjene studenata, naučnika i istraživača koji se mogu usavršavati u Centru za strateške studije i istraživanje Ujedinjenih Arapskih Emirata.