ART SLAJDER

POVRATAK NA MUZIČKU SCENU NAKON TRI GODINE: Andrea Demirović promovisala spot i pjesmu ,,Posveta”

andrea-demirovic_promocija-spotaAndrea Demirović vratila se nakon tri godine na muzičku scenu u velikom stilu, spotom i pjesmom ,,Posveta”.
Muziku je pisao Vladimir Graić, tekst Mia Pijade, a aranžman Graić i Demirović. Demirović je bila zadužena i za scenario spota.

– Nakon ,,Eurosonga” odlučila sam da završim osnovne i specijalističke studije na Muzičkoj akademiji na Cetinju. Počela sam da radim kao nastavnik solfeđa i solo pjevanja u muzičkoj školi u Baru. Rad sa djecom me jako ispunjava. Jedna predivna stvar se desila. Postala sam mama divnog dječaka. Posvetila sam se njemu, postojali su neki novi prioriteti – bio je odgovor Demirović na pitanje moderatorke Milene Đergović što je nije bilo tri godine, a to da je postala majka pozdravljeno je gromkim aplauzom prisutnih.

Kaže da je sa Graićem radila na pjesmi ,,Odlazim”, te da je ovo samo nastavak saradnje sa njim.

– Ono gdje sam ja umiješala prste jeste idejno rješenje aranžmana. Pjesma je snimana u aprilu u studiju ,,Evolution” u Beogradu. Na kraju sam se odlučila za prave ljude iz mog grada i to s ponosom kažem, ,,Bubulj produkciju” iz Bara na čelu sa Dejanom Senićem i Brankom Maljevićem – rekla je Demirović.

Kad je razmišljala o realizaciji spota, u glavi joj je bio tekst pjesme ,,Posveta”.
– Ono što je mene inspirisalo je moj grad i mjesto odakle ja potičem, prirodne ljepote koje sam željela da imam u svom spotu i istaknem to. Cijelu priču sam zamislila kao retro mediteranski stil. Kada sam razmišljala o kostimima, pomislila sam na Marinu, nazvala je i ona je odmah imala idejno rješenje što se tiče kostima. Preponosna sam što je ona dio ovog projekta – kazala je Demirović.

andrea-demirovic_promocija-spota_01

Banović je rekla da dugo sarađuje sa Andreom Demirović i da je ta saradnja dobila ozbiljnu dimenziju.

– Saradnja sa njom je jako lijepo iskustvo zato što nam se energije poklapaju. Ta retro mediteran priča meni je fantastično ,,legla”. Tada je kolekcija ,,Tango” bila uveliko prikazana, promovisana i u prodaji, tako da smo našli adekvatne komade za ovu priču – istakla je Banović i dodala da će se saradnja nastaviti.

Senić je rekao da je Demirović pravi profesionalac.

– Ona je već imala pripremljen scenario. Imali smo male sugestije koje je ona usvojila. Bilo je divno iskustvo i nadam se da ćemo i dalje nastaviti sa njom saradnju – kazao je Senić.

andrea-demirovic_promocija-spota_04

On je naglasio da su kroz ovaj spot otkrili i lokacije koje su davno zaboravljene u Baru i pokušali da ožive mediteranski stil koji je htjela.

Režiju, fotografiju, kameru, helio, montažu i postprodukciju potpisuju Dejan Senić i Branko Maljević. Asistenti na snimanju bili su Dragan Nana Profaca i Đorđe Bračinac.

U spotu se pojavljuju Filip Despotović, Dušan Masoničić, Milena Petrović, Matilda Marđokić, Jovana Ugrenović, Aleksandra Masoničić, Miško Kalezić, Danka Jokanović, Ljolji, Śaro Marković, Edit Karađuzović, Ljubo Karanikić i klapa “Spilja” ,djeca -David Babačić, Luka Ugrenović, Mihailo Raspopović i Sven Delić.
Da pozdrave povratak Andree Demirović u restoranu ,,Elit” bili su kolege Stevan Faddy, Andrijana Božović, Ivana Martinović, Božo Bulatović, Žuti Serhatlić, Momčilo Zeković, zatim Zoran Vukčević sa kćerkom Ljubicom Bulatović i izvršni direktor Nacionalne modne komore Srđa Lubarda.

This slideshow requires JavaScript.


B.R.
Foto: B. Šekularac

kud duga