ART PREPORUKA

KIC ,,BUDO TOMOVIĆ”: Počinju Revija japanskih filmova i radionice o manga kulturi

captureRevija japanskih filmova pod nazivom ,,Živopisne priče iz Japana” biće realizovana u organizaciji Ambasade Japana u Republici Srbiji i KIC-a ,,Budo Tomović” 25. i 26.oktobra. Ulaz je besplatan.
U okviru revije biće prikazana tri nova filmska ostvarenja japanske kinematografije, a pored toga biće organizovana i predavanja i radionice o japanskoj manga kulturi.
Film ,,Mačka samuraj” (2014) otvoriće reviju u utorak, 25.oktobra, u sali DODEST, sa početkom u 18:30. U filmu Samuraj Kiutaro Madarame zaglavljen između dvije zaraćene bande u epskoj borbi između ljubitelja mačaka i ljubitelja pasa, nerado prihvata ponudu bande frakcije pasa da ubije ljubimicu lidera suprotne bande, jednu neodoljivu, divnu bijelu mačku koja zastrašujućem samuraju osvaja srce.
Istog dana, sa početkom u 20:30 biće prikazan film ,,Okrugli sto” (2014) u kojem osmogodišnja djevojčica Koko živi sa svojom osmočlanom porodicom u malom stanu u Osaki. Kao slatko, najmlađe dijete Koko je voljena od svih ali nakon saznanja da je njena majka ponovo trudna, Koko je sve samo ne zadovoljna vijestima.
Posljednji dan revije, tačnije srijeda, 26.oktobar biće u znaku filma ,,Specijalne jedinice – Crveni i bijeli dosije” koji će biti prikazan u sali DODEST, sa početkom u 18:30. Tim vrhunskih specijalnih jedinica sastavljen od iskusnih, ali i ekscentričnih članova, uspijeva u rješavanju i najtežih slučajeva. Međutim, kada se zbog odbjeglog zatvorenika osumnjiči jedan od vođa tima, kredibilitet policije počinje da opada.

kud duga