MODA PREPORUKA

NATAŠA PEJOVIĆ O NASTUPU NA ,,FASHION CONNECTION”-U: Predstaviću kolekciju proljeće-ljeto 2017.

natasa-pejovic_02Crnogorska dizajnerka Nataša Pejović otvoriće 1. novembra ,,18. Imanje Knjaz Fashion connection”. To neće biti njeno prvo učešće na ovoj manifestaciji.
– Samo sam prvu kolekciju prikazala na Montenegro fashion week-u. Nakon toga kolekcije predstavljam na ,,Fashion connection” zbog odličnih uslova za održavanje revija i odličnih lokacija, fenomenalnih manekenki i cjelokupne organizacije. Imam odlično iskustvo sa organizatorkama i odličnu saradnju. Sad smo već prešli u ,,prijateljske vode”, razumijemo se kroz nekoliko telefonskih razgovora, dogovorimo sve i uvijek to bude bez greške, tako da se sa zadovoljstvom uvijek vraćam njima – kaže Pejović za MNE magazin.
Ovo je prvi put, otkriva nam, da je spremala kolekciju za sezonu koja predstoji.
– Obično naši dizajneri i u regionu spremaju kolekciju koja je trenutno aktuelna, odnosno kolekciju za sezonu jesen-zima. Ja sam ovaj put odlučila da predstavim kolekciju za proljeće-ljeto koja je daleko, ali to je tako po svjetskim standardima. Ubuduće ću raditi na taj način – objašnjava naša sagovornica.
Pripremila je kolekciju od 17 modela.
natasa-pejovic– Vratila sam se upečatljivom momentu što se tiče mog dizajna. To su romantični, elegantni momenti za poslovne prilike, tako da ima haljina, suknji A-kroja, dugih do članka, sa uskim strukom, pantalona nježnih pastelnih boja, od bijele, svijetloroze do ciklame – istakla je Pejović.
U tehničkom smislu, objašnjava nam, modeli su ,,pročišćeni”.
– Dekoracija je bila izuzetno zahtjevna, ima puno ručnog rada, puno sjeckanja, dugih ušivanja, sati i sati u radionici, ali ja sam zadovoljna, što mi je jako važno, jer kadgod napravim nešto da mi se baš sviđa, to prođe dobro – rekla je Pejović za naš portal.
Inspiraciju je, kaže nam, pronašla u pedesetim i šezdesetim godinama prošlog vijeka.
– To je meni vječita inspiracija, jer je zaista moda tada bila posebna i slavila je ženstvenost. Shvatila sam da mi je najveći gušt da radim takve stvari i tada imam najbolju inspiraciju i najveću volju za radom. Sedamnaest modela različitih koji opet svi negdje nose istu priču i nadam se da će se publici svidjeti kao što se i meni sviđa – zaključuje naš razgovor Pejović.
B.R.
Foto: B. Šekularac