ART PREPORUKA

,,OSLOBAĐANJE DUHA” U ,,MODIGLIANI”-U: Izložba Vladimira Fustića 25. oktobra

14798829_10209121619650751_58162342_nGalerija Modigliani i šoping centar Mall of Montenegro organizuju prvu samostalnu izložbu Vladimira Fuštića, koja će biti održana 25. oktobra sa početkom u 20 sati.
Izložba nosi naziv Oslobađanje duha, a naslov duguje djelu sa kojim se podgorička publika mogla upoznati na drugom izdanju Podgorica Art festivala. Pomenuto djelo, pored toga što simbolizuje potrebu njegovanja unutrašnjeg, predstavlja i umjetnikov korak ka stvaralaštvu.
Svi ljubitelji umjetnosti imaće priliku da se upoznaju sa postavkom koju čini 25 radova, deset na platnu, deset grafičkih radova i pet akril na papiru. Različiti motivi su Fuštićeva preokupacija, a inspiraciju pronalazi prvenstveno u mnogim društvenim problemima, odnosima među ljudima, savremenim kretanjima, psihologiji čovjeka i odnosu prema prirodi.
Takođe publika će imati priliku i da se upozna sa poezijom mladog stvaraoca jer će na izložbi biti predstavljena pjesma Budi mi blizu.
Izložbu će otvoriti Tamara Radusinović – menadžer internacionalnog biznisa i autorka izložbe crteža ThAmAr , kojom je i započela serija promotivnih izložbi i dogadjaja u galeriji Modigliani, dok će publiku zabavljati gitarista Vuk Sandić.
Vladimir Fuštić se pored slikarstva bavi i novinarstvom. Radio je u štampanom mediju Vijesti, dok je trenutno angažovan kao novinar i voditelj na TV 777.