DRUŠTVO PREPORUKA

UŽAS U HRVATSKOJ: Dječak pojeo jaje zaraženo salmonelom i umro, njegove sestre se bore za život

jaja-1

 

Siromašna petočlana porodica Vidović iz Bregane zarazila se salmonelom od jaja uvezenih iz Poljske,  petogodišnji  Mirko je preminuo, a roditelji Predrag i Bosiljka, i dvije male sestre su u kritičnom stanju odvezeni kolima hitne pomoći u Kliniku za infektivne bolesti Dr “Fran Mihaljević”.

Hitna pomoć koja je došla u kuću Vidovićevih mogla je samo da konstatuje smrt nesrećnog dječaka. Komšije pričaju da su ga roditelji ujutro našli mrtvog u krevetu.

-Došla je Hitna pomoć, ljekari su pokušavali da ga ožive ali prekasno. Zatim je stigao patolog. Samo su mogli da ustanove smrt. Prestrašno. Dobri i dragi ljudi, dobre komšije… Tuga. Cijela Bregana je u šoku-priča njihov prvi komšija za zagrebački “Jutarnji list”.

-Kod djece je dokazana salmonela, za roditelje još čekamo nalaze- izjavila je direktorka klinike Alenka Markotić.

Salmonela je izolovana iz jaja pronađenih u kući Vidovićevih. Nezvanično se saznaje da su nesrećni ljudi kupili jaja u “jednom velikom trgovinskom lancu”, a navodno su uvezena iz Poljske. Neko vrijeme stajala su na policama, pa se strahuje da će se pojaviti još otrovanih salmonelom. Zaražena jaja iz konkretno te prodavnice povučena su iz prodaje, ali sada treba ući u trag jajima poslatim u druge prodavnice tog lanca. S cijelim slučajem upoznato je i Ministarstvo zdravlja, koje je odmah na teren poslalo svoje sanitarne inspektore.

-Jedva su se borili sa siromaštvom, a sada još i ova tragedija. Grozota. Ne znam samo zašto socijalni radnici nisu preduzeli nešto. Treba im pomoć! Pa jeste li vidjeli njihovu kuću? Trošna je, raspada se, unutra ne postoje osnovni uslovi za život. Kupili su je prije tri godine, a još ih je gušio kredit u švajcarskim francima. Tako mi je žao. Ne mogu da dođemi sebi. Mali Mirkec je bio tako drago i razigrano dijete. Još dan prije ove tragedije sam čula kako se svo troje djece igraju u dvorištu. A sada je sve tiho-tuguje njihova komšinica Nevenka Vogrinc.

Izvor: jutarnji.hr/blic.rs