ART SLAJDER

POVODOM DANA DRŽAVNOSTI MAKEDONIJE U PODGORICI: Kaliopi u KIC-u priredila praznik za dušu

dsc_0009Povodom Dana državnosti Makedonije Kaliopi Bukle sinoć je u podgoričkom KIC-u ,,Budo Tomović“ priredila, kako je i sama opisala ovaj koncert, praznik za dušu.
Predsjednica Nacionalne zajednice Makedonaca u Crnoj Gori Ružica Grubač poželjela je svim gostima u sali da ovaj dan provedu zajedno i zahvalila im što su došli.
dsc_0006Otpravnica poslova Republike Makedonije u Crnoj Gori Suhena Kjerimi -Baliu  istakla je da na današnji dan Republika Makedonija slavi 25 godina nezavisnosti.
– U 25 godina samostalnosti Makedonija i njen narod imaju mnogo razloga za slavlje. Slavimo i deset godina odnosa između Crne Gore i Makedonije koji se zasnivaju na odličnim bilateralnim odnosima, međusobnom uvažavanju i poštovanju. Večeras slavimo uz muziku koja je kao univerzalni jezik uspjela da spoji mnoge narode – rekla je Baliu.
Kaliopi je, pored savršenih glasovnih sposobnosti i muzike, pokazala izuzetnu duhovitost, izazivavši smijeh i aplauz nakon svakog obraćanja.
dsc_0024– Večeras slavimo ljubav između Crnogoraca i Makedonaca – rekla je Kaliopi.
Koncert je počela numerom ,,Oboi me“ i nastavila pjesmama ,,Probudi me“, ,,Da li me sakaš“, ,,Dona“, zatim ,,Makedonija“ grupe ,,Time“ u kojoj je zamolila publiku da otpjeva određeni dio tri puta.
– Treća sreća. Ako me sada iznevjerite ne znam kako ću otići iz Titograda – poručila je Kaliopi, a muškarci nisu željeli da Kaliopi ode sa lošim utiscima iz našeg grada, pa su dali sve od sebe i odlično otpjevali svoj dio, baš kao i dame svoj.
dsc_0037Priznala je da je samo tri sata prije koncerta uhvatila nervoza, što je izazvalo smijeh u sali.
– Ozbiljna sam. Nisam dugo bila u Crnoj Gori – rekla je ona i zapjevala ,,Poželi“.
U pjesmi ,,Kofer ljubavi“ ušetala je među publiku što je s oduševljenjem i pjesmom prihvaćeno, kao i numera ,,Makedonsko devojče“ u kojoj su svi u sali bili na nogama i  pjevali.
,,Crno i belo“ dočekana je sa posebnom emocijom od same pjevačice i publike koja je tokom numere snimala mobilnim telefonima i tako pravila čaroliju od svjetlosnih efekata u zamračenoj sali.
dsc_0029Još jedna nestvarna scena za kraj regularnog dijela koncerta bila je kada je publika bila na nogama sa prvim taktovima pjesme ,,Rođeni“, pjevala  i ostala da stoji i aplaudira dugo nakon njenog završetka.
– Za ljubav se ne zahvaljuje, ali, ipak reći ću hvala dragom Bogu što mi je osim moći talenta dao da pričam kroz pjesme i uspijem da sve vas dotaknem. Ne znate koliko mi uzvraćate – zahvalila je Kaliopi i na bis otpjevala ,,Jutro“ i ,,Jovano, Jovanke“ .

Tekst i foto: B.R.

kud duga