ART

U PRODAJI KNJIGA MR AET SALH ,,PROCES SOCIJALIZACIJE RODNE RAVNOPRAVNOSTI“:Smjernice za istinski humanizam

dsc_8626

Nedavno je održana promocija knjige u narodnoj biblioteci „Radosav Ljumović“, pod nazivom „Proces socijalizacije rodne ravnopravnosti” autorke mr Aet Salh, magistarke  rodne ravnopravnosti, i naučnice. O knjizi su govorili predstavnica Ministarstva za ljudska i manjinska prava Biljana Pejović i recezenti knjige dr Anastazija Miranović, dr Radenko Ščekić, dr Snežana Pantović.

Knjiga je plod autorkinog dugog i ozbiljnog bavljenja  problematikom  rodne ravnopravnosti u svim segmentima današnjeg društva, iz kojih izbija ozbiljan i kvalitetan pristup sadržajnim cjelinama koje današnjem čovjeku otvaraju vrata spoznaje problema što mu se nameću. Salh, kao magistarka rodne ravnopravnosti, traži rješenja u zamršenom lavirintu današnjeg društva za ravnopravnost žena i muškaraca u svim društvenim segmentima. U tome se već 14358906_1781256428810177_5920343470727394613_npokazala i dokazala kako javnim nastupima i pisanom riječju, a jednako tako i na međunarodnim skupovima. Autorka prati svjetsku teološku misao te svoja ponuđena saznanja i rješenja obilno crpi iz literature kako sa naših tako i sa inostranih područja. Uvela je  današnjeg čovjeka u ispravan hod prema životu. Problemi što ih autorka uočava i obrađuje danas su prisutni među nama, a nisu poznati široj javnosti, ili nisu skupljeni u jednu cjelinu da ih neko može lako konzultirati i imati uvid u problematiku.

Ovo djelo se ozbiljno predstavlja našoj  javnosti  u poznavanju od istorijskih činjenica do novih izazova pred kojima se nalazi današnje društvo. Na temelju ovih smjernica može se stvoriti istinski humanizam. Danas je potrebno naglašavati kako da se poštuje osoba i njeno dostojanstvo, promovisati  čovjekova opšta prava i dužnosti.

Knjiga se može kupiti u knjižarama Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Podgorica.